Uber a pierdut 1,2 miliarde dolari in doar trei luni

Marti, 05 Noiembrie 2019, ora 10:35
3402 citiri
Uber a pierdut 1,2 miliarde dolari in doar trei luni
Foto: Pixabay

Compania de car-sharing Uber Technologies Inc a anuntat luni seara o majorare a pierderilor in trimestrul al treilea ca urmare a cresterii costurilor, anunt care a fost sanctionat cu o scadere de 6,7% a cotatiei actiunilor Uber dupa inchiderea burselor de pe Wall Street, informeaza Reuters.

In perioada iulie-septembrie 2019, cifra de afaceri a Uber a crescut cu aproape 30% pana la 3,81 miliarde dolari. Cu toate acestea, pierderile nete au crescut si ele pana la 1,16 miliarde dolari, de la 986 milioane dolari in perioada similara a anului trecut, in conditiile in care costurile s-au majorat cu 33% pana la 4,92 miliarde dolari.

"Suntem inca departe de profit in activitatea noastra de transport de persoane. Strategia noastra este simpla: sa investim masiv in urmatoarele 18 luni pe pietele unde avem incredere in capacitatea noastra de a deveni sau ramane numarul unu sau doi", a declarat directorul general de la Uber, Dara Khosrowshahi, care a dat asigurari ca firma va deveni profitabila pana la finele lui 2021.

Cunoscut pentru aplicatia sa de car-sharing, disponibila in peste 700 de orase din intreaga lume, Uber si-a diversificat afacerile in ultimii ani, de la livrarea de mancare la domiciliu pana la dezvoltarea de vehicule autonome.

Compania a precizat ca numarul sau lunar de utilizatori activi pe platforma sa a ajuns la 103 milioane la nivel mondial in trimestrul al treilea, de la 82 milioane in perioada similara a anului trecut.

Compania Uber a fost fondata in 2009 in Statele Unite ale Americii. Uber activeaza pe piata din Romania din februarie 2015, in Bucuresti, si s-a extins in 2016 in orasele Cluj, Brasov si Timisoara. In Romania, Uber are peste 450.000 de utilizatori, din care 350.000 in Bucuresti. Romania este a doua piata ca marime in regiunea central si est europeana, dupa Polonia, si a cincea din Uniunea Europeana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#pierderi Uber 2019 , #Profit