Uniqa Asigurari a trecut anul trecut pe profit

Miercuri, 19 Mai 2010, ora 15:57
1407 citiri
Uniqa Asigurari a trecut anul trecut pe profit

Subsidiara romaneasca a grupului austriac Uniqa a raportat pentru anul trecut un profit net de 2,47 milioane lei, comparativ cu pierderea de 143 milioane lei inregistrata in 2008, a anuntat miercuri compania intr-un comunicat preluat de NewsIn.

"In urma implementarii proiectelor de integrare, a optimizarii fluxurilor de lucru, a structurii organizationale si a eficientizarii utilizarii resurselor companiei, coroborate cu o abordare de vanzari orientata catre client, in anul 2009 Uniqa Asigurari a inregistrat un profit de 2,47 milioane lei.

Astfel, in mai putin de un an de la preluarea de catre Uniqa Group, s-a reusit redresarea rezultatului financiar", precizeaza reprezentantii companiei.

Uniqa Asigurari a inregistrat anul trecut prime brute subscrise de 496,70 milioane lei, in scadere cu 2,16% fata de 2008.

"Numarul politelor de asigurare contractate a fost de 653.904.

Scaderea inregistrata se incadreaza in tendinta generala de regres a pietei de asigurari, ce a fost afectata de consecintele crizei economice la nivel mondial", spun reprezentantii Uniqa.

Potrivit companiei, afacerile inregistrate pe segmentul de asigurari de raspundere civila a autovehiculelor (RCA si Carte verde) au crescut anul trecut cu 1,5%, la 168 milioane lei.

De asemenea, primele brute subscrise pe segmentul de asigurari de raspundere civila generala au sporit cu 11,5%, la 4,36 milioane lei.

In acelasi timp, asigurarile Casco au insumat 271,11 milioane lei, avand o pondere de aproximativ 55% in total portofoliu.

Daunele platite aferente anului 2009 s-au ridicat la 412,95 milioane lei, in crestere cu 5,7% fata de anul 2008.

Uniqa este unul din cele mai mari grupuri de asigurare din Europa Centrala, care activeaza in Slovenia, Romania, Bosnia si Herzegovina, Bulgaria, Serbia, Ucraina, Cehia, Slovacia, Ungaria, Croatia, Polonia, Italia, Elvetia, Germania, Liechtenstein, Albania, Macedonia, Kosovo si Muntenegru. 

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#profit, #sigurari, #uniqa , #Profit