Vanzarile Danone au scazut usor in primele 9 luni

Vineri, 23 Octombrie 2009, ora 11:10
1372 citiri
Vanzarile Danone au scazut usor in primele 9 luni

Veniturile Danone din vanzari au scazut usor in primele noua luni, la 11,3 miliarde euro, de la 11,53 miliarde euro in perioada similara a anului trecut, desi volumul de produse comercializate a urcat in aceeasi perioada cu 3,9%, a anuntat vineri grupul francez. 

In trimestrul al treilea, incasarile din vanzari ale producatorului de lactate au coborat cu 1,5%, de la 3,84 miliarde euro la 3,78 miliarde euro, in timp ce volumul a avansat cu 7,1%, relateaza Mediafax.

In conditii comparabile, la valori constante ale cursurilor de schimb valutar, valoarea vanzarilor Danone a urcat cu 2,4% in primele noua luni, respectiv cu 4,1% in trimestrul al treilea, arata grupul intr-un comunicat.

Afacerile Danone au fost trase in jos de scaderi ale vanzarilor pe segmentele de lactate proaspete si apa imbuteliata , in timp ce diviziile de produse pentru bebelusi si nutritie medicala au avut cresteri.

Totodata, vanzarile grupului au scazut pe pietele europene, insa au urcat in alte regiuni ale lumii.

Danone a confirmat tintele de vanzari si profit pentru acest an , anticipand o crestere de 4%, in conditii comparabile, a incasarilor pentru a doua jumatate a lui 2009 fata de perioada similara a anului trecut, respectiv consolidarea marjei de profit operational cu 0,6-0,7 puncte procentuale la finalul anului.

Grupul francez este prezent si pe piata romaneasca, prin Danone Romania , care detine o fabrica de produse lactate la Bucuresti. 

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#vanzari, # danone, # euro, # produse , #Profit