Visa a inregistrat un profit cu 35% mai mare

Joi, 05 Februarie 2009, ora 09:42
1174 citiri
Visa a inregistrat un profit cu 35% mai mare

Visa Inc., cea mai mare retea de plati electronice din lume, a anuntat astazi o crestere cu 35% a profitului net din primul trimestru fiscal, in contextul in care din ce in ce mai multi consumatori din afara Statelor Unite folosesc carduri de credit si debit, relateaza Bloomberg.

Profitul net a urcat la 574 milioane, sau 74 centi/actiune, fata de 424 milioane dolari, in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui comunicat al companiei cu sediul central la San Francisco. Profitul net ajustat a urcat la 78 centi/actiune, peste estimarile analistilor chestionati de Bloomberg, de 66 centi/actiune.

Actiunile companiei s-au apreciat cu 7,9%, la 53 dolari/actiune, la bursa din New York, in urma anuntului.

Visa s-a confruntat cu scaderea cheltuielilor consumatorilor pe piata americana, in contextul in care rata somajului a crescut, iar creditorii inaspresc conditiile pentru acordarea imprumuturilor. Directorul executiv al companiei, Joe Saunders, a subliniat obiectivele de profit ale companiei, estimand castiguri per actiune in crestere cu cel putin 20% anul acesta.

Vanzarile companiilor de retail din Statele Unite au scazut in decembrie pentru a sasea luna consecutiv, dupa ce rata somajului a crescut la 7,2%, cel mai mare nivel din aproape 16 ani.

Veniturile operationale totale ale Visa au crescut cu 17%, la 1,7 miliarde dolari.

Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Ești în căutarea unei modalități mai eficiente de a-ți gestiona datoriile financiare? Ai luat în considerare vreodată refinanțarea creditului tău? În acest articol, te vom ghida prin...
Cadourile pentru colegii de birou - sfaturi pentru a alege darul perfect
Cadourile pentru colegii de birou - sfaturi pentru a alege darul perfect
De fiecare dată când se apropie aniversarea unui coleg de birou, apare și întrebarea: “Ce să-i luăm?”, pentru care mulți vin cu idei, însă prea puține par unele cu care poți merge la...
#visa, #companie, #plati electronice , #Profit