Voestalpine a afisat un profit in scadere la 718,2 milioane euro in anul fiscal 2007/2008

Joi, 05 Iunie 2008, ora 13:41
1144 citiri
Voestalpine a afisat un profit in scadere la 718,2 milioane euro in anul fiscal 2007/2008

Compania siderurgica austriaca Voestalpine a obtinut in al patrulea trimestru al anului fiscal 2007/2008 un castig operational usor sub asteptari, ceea ce a coborat profitul pentru intreg anul sub cel de anul trecut, la 718,2 milioane euro, relateaza Reuters. Astfel, profitul inainte de dobanzi si impozite (EBIT) a fost, in al patrulea trimestru fiscal al exercitiului financiar 2007/2008, de 278 milioane euro, sub media estimarilor analistilor, de 286 milioane euro.


Voestalpine a anuntat, in schimb, ca va propune un dividend de 2,10 euro/actiune, peste cel estimat de analisti, de 1,82 euro.


Compania a mai estimat ca, in acest an, castigurile operationale vor fi la aproximativ acelasi nivel ca in anul financiar, pe fondul comenzilor recente.


Voestalpine a pus accent pe intensificarea temerilor legate de o recesiune a Statelor Unite, insa a anuntat ca Asia de Sud-Est, China si India par a fi sustinatori de incredere ai cresterii economice mondiale.


Intre timp, evolutiile economice din Europa, unde Voestalpine a realizat 80% din vanzari in anul financiar precedent, au fost bazate pe o cerere solida si stabila si nu au existat semne de incetinire, a mai anuntat producatorul de otel.


"In ultimele 12 luni, economia europeana s-a descurcat surprinzator de bine cu problemele survenite din criza creditelor ipotecare cu grad de risc ridicat din Statele Unite, la fel si cu intarirea continua a euro in raport cu dolarul si cu alte monede, si cu majorarile enorme ale preturilor la marfuri", a precizat Voestalpine.


Profitul net dupa interesele minoritare a scazut in anul fiscal 2007/2008 la 718,2 milioane euro, fata de 757,4 milioane euro in 2006/2007.


Compania a mai anuntat ca estimeaza sinergii posibile din achizitia producatorului de otel Boehler Uddeholm de 123 milioane euro anual, fata de 65 milioane euro, cat anticipa anterior.


Din cauza finantarii necesare acestei preluari, datoria financiara neta a crescut de la 526 milioane euro la 3,57 miliarde euro.


Voestalpine si-a propus sa realizaze o investitie greenfield de mare amploare intr-un nou combinat siderurgic in regiunea Marii Negre, estimat sa coste circa 5 miliarde euro. In carti pentru aceasta investitie par sa fi ramas Constanta-Agigea din Romania si orasul-port Odesa, din Ucraina, potrivit unor surse citate de presa austriaca.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...