Western Union si-a majorat cu 7% profitul net din primul trimestru al anului 2008

Marti, 22 Aprilie 2008, ora 16:25
1284 citiri
Western Union si-a majorat cu 7% profitul net din primul trimestru al anului 2008

Profitul net al Western Union a crescut cu 7%, pana la 207 milioane dolari in primul trimestru din 2008, comparativ cu perioada echivalenta de anul trecut si a fost afectat de cheltuielile de restructurare ale firmei, informeaza un comunicat al companiei.Cu excluderea cheltuielilor de restructurare, profitul net al Western Union a crescut cu 15%.


Profitul operational al companiei, ce include si cheltuieli de restructurare de 24 milioane dolari, a fost de 309 milioane dolari, cu 2% in crestere fata de aceeasi perioada de anul trecut, iar marja profitului operational a fost de 24,4%, comparativ cu 26,9% in primul trimestru de anul trecut.


Activitatile operationale trimestriale ale Western Union au generat lichiditate de 318 milioane dolari, iar veniturile de pe segmentul de activitate "consumer-to-consumer" ("de la consumator la consumator" n.r.) si din tranzactii au crescut cu 14%.


Activitatea internationala "consumer-to-consumer", care a determinat cresterea cu 67% a venitului total, a avut venituri si tranzactii in crestere cu 19% in primul trimestru din 2008, comparativ cu aceeasi perioada de anul trecut.  


Western Union a afisat o crestere cu 12% a veniturilor din primul trimestru, pana la 1,3 miliarde dolari, comparativ cu primele trei luni din 2007, perioada analizata marcand al patrulea trimestru consecutiv de accelerare a majorarii veniturilor.


Compania de transfer de bani a anuntat, totodata, castiguri pe actiune de 0,27 dolari obtinute in primele trei luni din 2008, in crestere cu 8% fata de aceeasi perioada de anul trecut. Cu excluderea cheltuielilor de restructurare, Western Union a avut castiguri trimestriale pe actiune de 0,29 dolari, in crestere cu 16% raportat la primul trimestru din 2007.


"Rezultatele noastre solide din primul trimestru, generate de inca trei luni de activitate sustinuta in afacerea internationala consumer-to-consumer, ne permit sa ne indeplinim obiectivele de afaceri din acest an", a afirmat presedintele si directorul general al Western Union, Christina Gold.


La sfarsitul primului trimestru, Western Union a anuntat ca a avut 345.000 de unitati si este prezenta si pe piata romaneasca.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...