Yahoo! cumpara Interclick cu 270 milioane de dolari

Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 08:13
1237 citiri
Yahoo! cumpara Interclick cu 270 milioane de dolari
Sursa: news.insing.com

Compania americana Yahoo! a semnat, marti, un acord pentru achizitionarea societatii Interclick, specializata in publicitate on-line targetata, pentru o suma de 270 milioane de dolari.

Odata cu achizitia Interclick, Yahoo! va deveni mai puternic pe piata in ceea ce priveste inventarierea publicitatii pentru proprietatile proprii, precum si pentru alte site-uri, declara analistul Jordan Rohan, pentru Reuters.

Ross Levinsohn, vice-presedintele Yahoo! America, a declarat ca aceasta investitie subliniaza accentul pe care il pune compania pe ameliorarea activitatii in sectorul insertiilor publicitare. Acesta a adaugat ca platforma inovatoare a Interclick va permite Yahoo! sa dezvolte capacitatile sale de targetare a utilizatorilor pentru a putea propune campanii mai eficiente, informeaza Les Affaire.

De cealalta parte, proprietarul si directorul general al interclick, Michael Katz, a subliniat faptul ca Yahoo! si compania sa au lucrat impreuna ani de zile, de aceea achizitia de catre Yahoo! va avea consecinte pozitive.

Analistul Colin Gillis de la BGC Partners a declarat pentru Reuters ca aceasta tranzactie poate ajuta Yahoo! sa-si creasca propriul pret de vanzare si ca sprijina Yahoo! intr-un sector de piata unde nu sta foarte bine.

Prin intermediul Interclick, companie infiintata in 2006, cu venituri anuale de aproximativ 102 milioane de dolari, Yahoo! va putea identifica publicul tinta si va folosi oferta Interclick pentru propria sa publicitate de afisare.

In dimineata tranzactiei, actiunile Yahoo au atins un minim de 14,75 dolari pe Nasdaq.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#achizitie yahoo, #yahoo, #fuziune companii , #Profit