Alibaba a facut vanzari online de 9 miliarde de dolari intr-o singura zi

Miercuri, 12 Noiembrie 2014, ora 12:45
2455 citiri
Alibaba a facut vanzari online de 9 miliarde de dolari intr-o singura zi
Foto: Mobile Payments News

Vanzarile gigantului chinez de comert online Alibaba din Singles Day (Ziua Celibatarilor) au atins 9,3 miliarde de dolari (57,1 miliarde de yuani), un nou record, ceea ce demonstreaza puterea de cumparare a consumatorilor chinezi si importanta evenimentului in retailul online.

Anul trecut, vanzarile Alibaba cu ocazia Zilei Celibatarilor au fost de 35 de miliarde de yuani.

Aceasta zi speciala, similara cu Cyber Monday si Black Friday din SUA, vine la mai putin de opt saptamani dupa listarea actiunilor la bursa din New York, prin care compania chineza a obtinut 25 miliarde de dolari, conform Reuters.

Fondatorul si presedintele executiv al companiei, Jack Ma, a anuntat anterior ca Alipay, divizia de servicii financiare a gigantului de comert online, "va fi listata cu siguranta", probabil in China. De asemenea, Ma a spus reporterilor Reuters ca s-a simtit putin "nervos" din cauza presiunilor mari si a asteptarilor, dupa ce compania a fost cotata la bursa.

Ziua Celibatarilor, varianta chineza a Zilei Indragostitilor

Alibaba transformat "Ziua Celibatarilor", varianta chineza a Zilei Indragostitilor, intr-un festival de cumparaturi online in 2009. Compania a inregistrat pentru aceasta zi marca "Double 11" trei ani mai tarziu, dupa ce a recunoscut potentialul sau comercial.

"Ati vazut puterea consumatorului chinez," a spus Joe Tsai, vicepresedintele executiv Alibaba.

Cifrele din acest an au fost stimulate de si de o "initiativa pre-vanzare", prin care comerciantii si-au promovat preturile incepand din 15 octombrie si au facut stocuri de marfa, iar in Ziua Celibatarilor doar au procesat platile si au trimis comenzile.

Anul acesta, "11.11 Shopping Festival" a ajuns la nivel mondial, cumparatorii provenind din peste 200 de tari, a anuntat compania.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#vanzari record Alibaba, #Singles Day Alibaba, #vanzari online Alibaba , #Retail