Aparatele de aer conditionat, un business profitabil in 2012

Joi, 28 Iunie 2012, ora 12:46
1563 citiri
Aparatele de aer conditionat, un business profitabil in 2012

Vanzarile de aparate de aer conditionat vor creste in acest an cu 14%, la 15 milioane de euro, si cu 7% in volum, la circa 58.000 unitati, estimeaza lantul de retail electro-IT Flanco.

Evolutia este determinata de cresterea numarului de locuinte noi si de schimbarea profilului cumparatorului, interesat in mai mare masura de servicii suplimentare, precum garantii extinse sau instalarea echipamentelor, potrivit companiei.

"Peste 55% din vanzarile de aparate de aer conditionat dintr-un an se inregistreaza doar in lunile iunie si iulie. Achizitia acestui tip de produse sta inca sub semnul cumparaturilor sezoniere, de necesitate", a declarat Catalin Marin, product management director Flanco.

Alt criteriu de alegere a produselor este reprezentat de tehnologiile moderne de care dispun aparatele de aer conditionat. Tehnologia inverter, filtrele Full HD, ventilatia 3D si curatarea automata a filtrelor scad cheltuielile de intretinere, dar mai ales costurile de consum energetic, cu pana la 50%.

Aproape trei sferturi din totalul aparatelor vandute in acest an vor avea o putere de 12.000 BTU, estimeaza Flanco.

Compania noteaza ca in ultimele doua saptamani vanzarile de aparate de aer conditionat in reteaua proprie s-au triplat fata de perioada anterioara. Cel mai bine vandute produse sunt cele de capacitate de 12.000 BTU, cu preturi intre 1.200 lei si 1.400 lei.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#vanzari aparate aer conditionat, #aparate de aer conditionat , #Retail