Billa, obligata de Tribunalul Bucuresti sa plateasca o amenda de 600.000 euro

Marti, 14 Mai 2013, ora 16:45
2132 citiri
Billa, obligata de Tribunalul Bucuresti sa plateasca o amenda de 600.000 euro

Tribunalul Bucuresti a mentinut amenda de circa 600.000 euro aplicata de Consiliul Concurentei retelei de supermarketuri Billa Romania in anul 2008, pentru furnizarea de informatii incomplete in cadrul unei investigatii privind comercializarea produselor alimentare.

"Billa Romania a fost sanctionata cu amenda contraventionala in valoare de 2,5 milioane lei (aprox. 600.000 euro), reprezentand 0,2% din cifra de afaceri a companiei pe anul 2007, pentru ca a furnizat date inexacte/incomplete autoritatii de concurenta, in cadrul investigatiei pentru analizarea sectorului comercializarii produselor alimentare", se arata in comunicatul autoritatii de concurenta.

Retailerul, parte a grupului german REWE, a contestat in instanta sanctiunea, dar atat Judecatoria sectorului 2, cat si Tribunalul Bucuresti au constatat legalitatea si temeinicia acestuia, mentinand integral amenda aplicata de Consiliul Concurentei.

In cadrul aceleiasi investigatii, au mai fost sanctionate firmele PIC, cu amenda de 819.033,66 lei, si Spar, cu 256.229,80 lei (sumele reprezentand 0,2% din cifrele de afaceri ale companiilor pe anul 2007).

Amenda aplicata PIC a fost mentinuta integral, irevocabil, de Tribunalul Arges, iar cea aplicata SPAR a fost redusa de instantele judecatoresti la 64.057,45 lei, reprezentand 0,05% din cifra de afaceri totala a societatii pe anul 2007.

Billa este prezenta pe piata din Romania din februarie 1999 si are o retea de 72 de magazine.

Reteaua PIC, controlata de fratii Ilie si Cornel Penescu, a intrat in insolventa la finalul anului 2009 si se afla sub administrarea judiciara a PwC. Lichidatorul judiciar a scos la vanzare cele patru hipermarketuri PIC.

Si firma Retail D&I 2011, care detine franciza pentru supermarketurile Spar, a intrat in procedura generala de insolventa in luna martie a acestui an. Pana la 1 octombrie 2011, franciza Spar apartinea familiei Cuc din Arad.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#amenda Billa Tribunal Bucuresti, #amenda Billa Consiliul Concurentei, #investigatii Billa Romania, #amenzi companii retail Romania , #Retail