Cel mai mare retailer online din Rusia a intrat pe piata din Europa, prin Polonia

Joi, 09 Ianuarie 2020, ora 15:12
3412 citiri
Cel mai mare retailer online din Rusia a intrat pe piata din Europa, prin Polonia
Foto: Pixabay

Wildberries, cel mai mare retailer online din Rusia si fosta URSS, si-a anuntat joi intrarea pe piata europeana odata cu debutul activitatilor in Polonia, transmite AFP.

Intr-un comunicat de presa, grupul Wildberries a precizat ca a deschis primul sau punct de livrare din Varsovia, ambitia sa fiind sa deschisa aproximativ 100 de puncte de livrari in Polonia. Marca a pus la punct si o pagina de Internet dedicata special pietei europene.

"Polonia nu a fost aleasa la intamplare pentru a fi prima tara din Uniunea Europeana in care intram. Polonia are o situatie geografica interesanta, piata de e-commerce creste rapid, iar oamenii sunt deschisi la ideea de shopping online", a declarat directorul de dezvoltare de la Wildberries, Vyacheslav Ivashchenko.

Specializat pe imbracaminte, Wildberries propune clientilor sai livrarea la domiciliu sau la puncte de livrare echipate cu cabine de proba. Pana acum marca era prezenta in cinci tari (Rusia, Belarus, Armenia, Kazahstan si Kargastan ), toate din fosta URSS.

Wildberries a fost infiintat in anul 2004 de cuplul Vladislav si Tatyana Bakalchuk, care intre timp a devenit a doua cea mai bogata femeie din Rusia potrivit revistei Frobes. Marca primeste, in medie, 750.000 de comenzi pe zi, iar in 2019 vanzarile sale au depasit 3,1 miliarde euro, in crestere cu 94% comparativ cu 2018.

De mai multi ani comertul online este intr-o crestere exploziva in Rusia, in pofida faptului ca economia rusa inregistreaza o crestere modesta. In prima jumatate a anului trecut, cifra de afaceri a primelor trei mari companii de retail online din Rusia, Wildberries, Apteka.ru (farmacie online) si Ozon (versiunea rusa a site-ului american de comert online Amazon), a inregistrat o crestere de 107%.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#cel mai mare retailer online Rusia, #retailer online Rusia , #Retail