Cora retrage de la comercializare 500 cutii cu carne de vita Ardealul si laptele infestat cu aflatoxina

Luni, 18 Martie 2013, ora 16:12
1726 citiri
Cora retrage de la comercializare 500 cutii cu carne de vita Ardealul si laptele infestat cu aflatoxina

Hypermarketul Cora a retras de la comercializare o cantitate de 500 de cutii cu carne de vita fabricata de "Ardealul" din cauza suspiciunilor ca ar contine carne de cal.

"Astfel de conserve se vand in cantitate foarte mica in magazinele Cora, deci consumatorii nu au fost expusi riscurilor. In ceea ce priveste laptele contaminat cu aflatoxina, am retras de la comercializare toata cantitatea de lapte semnalizata de producatorul la care concentratia era peste limitele admisibile. Nu pot spune inca o cantitate totala procesul fiind in curs de derulare si in prezent", a spus Ana Maria Florea, citata de Agerpres.

Compania de import si distributie de marfuri alimentare SC Optimeat SRL este furnizorul carnii de vita folosite in fabricarea celor 30.000 de conserve de carne de vita "Ardealul", retrase de la comercializare din cauza suspiciunii ca ar contine carne de cal, releva informatiile furnizate de conducerea Fabricii SC Productie Ardealul SRL Covasna.

Potrivit sursei citate, materia prima a fost livrata fabricii din Covasna cu documente care atestau originea acesteia.

SC Productie Ardealul SRL a dispus pe 8 martie 2013 retragerea de la comercializare a doua loturi de conserve de carne de vita "Ardealul", cu datele de expirare 5 decembrie 2014 si 15 ianuarie 2015, in urma unei suspiciuni de etichetare neconforme, confirmata partial de analizele din 13 martie 2013.

Pana in prezent, autoritatile au mai descoperit carne de cal etichetata gresit si in mici comercializati la Kaufland.

Inspectorii au confiscat peste 200 de kilograme de carne de mici din hipermarket dupa suspicini ca ar contine carne de cal. Carnea provine de la o firma din Ploiesti si a fost pusa sub sechestru.

In plus, autoritatile au mai descoperit intr-un magazin din Bucuresti o cantitate de 200 de kilograme de carne tocata etichetata drept vita despre care se crede ca ar fi de cal, a fost depistata, a anuntat, joi, vicepresedintele ANSVSA, Vladimir Manastireanu.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Cora carne cal, #Cora conseve carne cal, #Cora lapte aflatoxina, #Cora alimente , #Retail