Cora va deschide mall-ul din Constanta la vara, dupa o investitie de 58 milioane euro

Joi, 28 Martie 2013, ora 12:25
3167 citiri
Cora va deschide mall-ul din Constanta la vara, dupa o investitie de 58 milioane euro

Reteaua franceza de hipermarketuri Cora va deschide in aceasta vara centrul comercial din Constanta, cu o suprafata de 18.000 metri patrati, din care 80% este deja inchiriata, investitia fiind de 58 de milioane de euro.

Centrul va include un hipermarket Cora si o galerie comerciala cu peste 50 de magazine, a anuntat promotorul proiectului, firma de consultanta imobiliara CBRE Romania.

"Cu cateva luni inainte de deschidere, am securizat in galerie nume importante din toate domeniile ca Takko, CCC, Jolidon, Casa Rusu, Altex, Zoomania, Maxbet, Helpnet, Arsis, Germanos, Orange Store", a declarat Luiza Moraru, head of retail department CBRE.

Pana in prezent, CBRE a semnat si agreat contracte pentru aproape 80% din spatiile comerciale disponibile in Cora Constanta.

Anuntat initial sub denumirea Corall, constructia centrului comercial a inceput in primavara lui 2012, termenul de finalizare fiind programat pentru luna iunie a acestui an.

Inca doua hipermarketuri Cora se vor deschide in 2014 la Brasov si Ploiesti

Potrivit informatiilor anuntate de companie in 2011, momentul in care a fost anuntata investitia, proiectul urma sa aiba un hipermarket Cora de 8.500 metri patrati, o galerie comerciala de 25.000 de metri patrati, un cinematograf si un food-court.

In Constanta mai sunt patru centre comerciale, respectiv Maritimo, Tom, City Park si Tomis.

Cora Romania are in acest moment zece magazine, dintre care patru in Bucuresti (Alexandriei, Pantelimon, Lujerului si Sun Plaza) si sase in provincie, la Cluj-Napoca, Baia Mare, Arad, Drobeta Turnu Severin, Constanta si Bacau.

Compania, detinuta de retailerul belgian Louis Delhaize Group, are in plan pentru 2013 deschiderea a doua hipermarketuri, la Constanta si Slobozia, iar pentru 2014 altele in Brasov si Ploiesti. Obiectivul companiei este ca pe termen mediu si lung sa inaugureze circa 15-20 de magazine, adaptandu-le dupa potentialul clientilor din zona respectiva.

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a anuntat anul trecut ca impreuna cu ING si Rabobank acorda un imprumut sindicalizat de pana la 210 milioane de euro grupului belgian pentru construirea a 17 hipermarketuri Cora in Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#deschidere mall Cora Constanta, #centru comercial Constanta Cora, #investitii Cora Romania , #Retail