Cushman acorda consultanta in design si management pentru un mall de 100 milioane euro in Ploiesti

Marti, 05 Februarie 2008, ora 12:25
1054 citiri
Cushman acorda consultanta in design si management pentru un mall de 100 milioane euro in Ploiesti

Cushman & Wakefield a fost desemnat de catre compania Westhill Development pentru a oferi servicii de consultanta in design si management pentru centrul comercial Westhill Mall din Ploiesti, se arata intr-un comunicat remis marti NewsIn.Westhill Mall va dispune de o suprafata totala inchiriabila de 78.000 mp, fiind localizat in Ploiesti. Investitia in centrul comercial se va ridica la circa 100 milioane de euro, iar finantarea va fi facuta, potrivit datelor prezentate anul trecut de companie, prin credite bancare, precum si de catre fondul britanic de investitii Lewis Charles Securities.

Centrul comercial va dispune de trei nivele, primele doua fiind destinate retail-ului, iar cel de-a treilea petrecerii timpului liber. La ultimul nivel vor fi noua sali de cinema, o sala de bowling, o zona de restaurante si fast food-uri precum si un club de fitness. Constructia centrului comercial va fi inceputa cel mai probabil in aprilie si va fi finalizata la sfarsitul anului 2009, inceputul anului 2010.

Potrivit reprezentantilor companiei, departamentul de retail al Cushman & Wakefield a finalizat in 2007 aproape 4000 de tranzactii care totalizeaza mai mult de doua milioane de metri patrati si a fost solicitata pentru inchirierea a peste 50 de centre comerciale noi. in prezent Cushman & Wakefield reprezinta peste 500 de retaileri in intreaga Europa.

In Romania, Cushman & Wakefield Activ Consulting este agent exclusiv pentru mai mult de 20 de centre comerciale cat si consultant pentru un numar important de societati bancare sau retaileri.

Consultantul global de real estate Cushman & Wakefield a anuntat ca datele preliminare ale companiei indica o crestere globala a cifrei de afaceri de 21%, de la 1,5 miliarde dolari in 2006 la 1,8 miliarde dolari in 2007. Biroul din Romania al Cushman a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de 4,5 milioane euro, depasind cu 50% estimarile din 2006 si vizeaza pentru anul acesta atingerea unei cifre de afaceri de opt milioane de euro.

La nivel global, Cushman & Wakefield este a treia companie de real estate ca marime, cu peste 12 500 de angajati care activeaza in 215 birouri din 56 de tari. Biroul din Romania a fost deschis in 2007 prin preluarea companiei locale cu care colabora de peste 11 ani, Activ Consulting, devenind astfel Cushman & Wakefield Activ Consulting.

NewsIn

Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...