Dell isi inchide magazinele, la o saptamana dupa Palm

Miercuri, 30 Ianuarie 2008, ora 23:38
1350 citiri
Dell isi inchide magazinele, la o saptamana dupa Palm

Al doilea producator de computere din lume, care anul trecut a pierdut locul intai in fata concurentilor de la HP, Dell, a anuntat astazi ca isi inchide toate magazinele proprii din Statele Unite, pentru ca "exista destule alte metode prin care clientii pot intra in posesia produselor", au anuntat oficialii companiei.
Dell de asemenea va concedia angajatii din divizia comerciala. Yahoo tocmai a anuntat ieri ca va concedia peste 1.000 de angajati. Anuntul vine la aproape o saptamana dupa ce producatorul de echipamente handheld Palm a anuntat o decizie similara din cauza ca magazinele proprii nu mai reuseau sa se mentina in profit. Deocamdata doar Apple ramane pe pozitie cu magazinele proprii, care au succes peste tot in lume.

Decizia Dell a fost anuntata peste noapte, divizia Dell Direct Store fiind un efort sustinut de foarte multa vreme, desi Dell s-a lansat ca firma care livreaza direct clientului, eliminand intermediarii si costurile suplimentare.

Compania americana avea 140 de magazine si chioscuri pe teritoriul Statelor Unite. Managementul promite schimbari continue in modul in care livreaza produsele catre utilizatorii finali. Chiscurile erau lansate in 2002, cand Dell a incercat sa se apropie si mai mult de utilizatori.

Erau dedicate clientilor care vor sa vada intai produsele, inainte sa se hotarasca sa cumpere. "In ultimele sase luni am implementat o strategie de retail care ne permite sa fim prezenti mai aproape de clienti, linga clienti cu care nu am interactionat in trecut si aproape si de fanii traditionali", a declarat un oficial Dell.

Majoritatea magazinelor erau in mall-uri si alte centre de shopping. Angajatii din divizia comerciala isi vor pierde locurile de munca. Oficialii au refuzat sa spuna cati anume vor ramane pe drumuri. Probabil ca vor primi anumite compensatii si asistenta pentru gasirea unui job nou.

Magazinele Dell din afara Statelor Unite vor ramane deschise in continuare. Dell este prezent in lanturile retail precum Best Buy, Wal Mart, Staples si altele. "Decizia de a merge direct in supermarketuri este luata in urma sondarii dorintelor clientilor", a declarat Tony Weiss, vicepresedinte Dell.

"De cand am inceput sa fim prezenti in retail, clientii au salutat oportunitatea de a gasi mai repede produsele noastre", a explicat el. "Aceasta decizie arata ca strategia noastra globala evolueaza", a mai adaugat oficialul.

Astfel de decizii au mai fost luate de Gateway, care si-a inchis reteaua comerciala. Palm a anuntat o decizie similara, chiar daca nu avea decat 34 de magazine. Toate companiile sustin ca astfel se vor focusa mai bine pe activitatea lor de baza, de a realiza produse mai bune.

"Ne vom concentra pe initiativele de business strategice si vom folosi mai bine resursele, pentru a putea fi mai competitivi", au declarat oficialii Palm.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>
Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...