Dezvoltatorul imobiliar Sonae Sierra: Profit in scadere cu 78% in 2012

Joi, 02 August 2012, ora 20:01
1968 citiri
Dezvoltatorul imobiliar Sonae Sierra: Profit in scadere cu 78% in 2012

Dezvoltatorul Sonae Sierra a inregistrat un profit net de 2,9 milioane de euro in primul semestru al acestui an, ceea ce reprezinta o scadere de 78% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Scaderea profitului companiei Sonae Sierra a avut loc pe fondul cresterii randamentului activelor imobiliare (yield-ului) in Europa, care a fost compensata numai partial de scaderea randamentului activelor in Brazilia.

Veniturile directe ale companiei au crescut cu 10% in primul semestru al acestui an, ajungand la 31,6 milioane de euro, comparativ cu 28,8 milioane de euro in aceeasi perioada a anului 2011. Aceasta crestere a fost determinata de sporirea eficientei operationale si imbunatatirea rezultatelor financiare.

La data de 30 iunie, valoarea activelor nete ale companiei Sonae Sierra era de 1,12 miliarde de euro, ceea ce reprezinta o scadere de 4,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in special ca o consecinta a diferentelor de curs valutar.

In prezent, Sonae Sierra detine 51 de centre comerciale in operare, 30 dintre acestea fiind situate in afara Portugaliei, respectiv in Spania, Italia, Grecia, Germania, Romania si Brazilia.

Pe langa acestea, Sonae Sierra dezvolta trei centre comerciale pentru terti: Point Shopping in Zagreb, Croatia, Marina Casablanca si Ibn Tachfine, ambele in Casablanca, Maroc.

In cel de-al doilea trimestru din 2012, Sonae Sierra si-a consolidat activitatea de servicii in Maroc, compania urmand sa dezvolte un proiect la Casablanca. Noul proiect face parte din dezvoltarea imobiliara Ibn Tachfine, care include birouri si un hotel cu 100 de camere. Inaugurarea acestui centru este programata pentru anul 2014. Acesta va avea o suprafata totala inchiriabila de 24.120 metri patrati si 80 de magazine.

Sonae Sierra a investit in Portugalia aproximativ 3,5 milioane de euro in prima etapa de renovare a centrului comercial Continente de Portimao.

Sonae Sierra a demarat o noua etapa de constructie a centrului comercial Solingen in Germania, planificat pentru inaugurare in toamna anului 2013. Realizarea comercialui Solingen Shopping implica o investitie de 120 milioane de euro.

In cadrul portofoliului global administrat de Sonae Sierra, vanzarile chiriasilor au scazut cu 0,6% comparativ cu aceeasi perioada a anului 2011. In Brazilia, vanzarile au crescut cu 13,5% in primul semestru al anului 2012.

Rata de ocupare globala a portofoliului a fost de 96%, cu o usoara descrestere de 0,5% comparativ cu aceeasi perioada a anului 2011.

Activele totale aflate in administrarea companiei au atins 6,4 miliarde de euro, inregistrand o crestere cu 115 milioane de euro comparativ cu sfarsitul lui 2011, in principal datorita deschiderii Le Terrazze (Italia) si Uberlandia Shopping (Brazilia).

Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
#Sonae Sierra rezultate financiare, #Sonae Sierra profit 2012, #Sonae Sierra venituri 2012 , #Retail