Dublarea lantului de farmacii duce afacerile Medimfarm la 35 milioane de euro

Marti, 26 Iunie 2007, ora 10:12
2209 citiri

Distribuitorul si retailerul de medicamente Medimfarm a inregistrat, anul trecut, o crestere a cifrei de afaceri de 50%, de la 15,5 la peste 23 milioane de euro, si estimeaza mentinerea aceluiasi ritm de crestere si pentru acest an. Rezultatul bugetat pentru 2007, de circa 35 milioane de euro, se bazeaza pe dublarea numarului de farmacii, de la 11 la 20, pana la finele anului.

"Pana la sfarsitul anului vrem sa avem un lant de 20 de farmacii, intentia noastra fiind extinderea la nivel national", a declarat pentru Business Standard Adrian Zaharia, directorul general al companiei.

Compania a activat initial in retail, in judetele Prahova, Dambovita si Buzau, ulterior extinzandu-se in Suceava, Galati si Timis. Medimfarm nu intentioneaza sa intre in Bucuresti, unde, spune directorul companiei, goana dupa cote de piata genereaza o adevarata batalie.

"Se deschid farmacii una langa a-lta, in dorinta de a rapi competitiei doi-trei clienti", explica Zaharia. In schimb, retailerul ploiestean a avut ca strategie extinderea in mediul rural, unde, desi vanzarile nu sunt m-ari, sunt constante si au potential de crestere. Primele zone vizate pentru extinderea in continuare a lantului de retail sunt judetele Iasi, Vaslui, Satu Mare, Bihor, Salaj, Sibiu, precum si z-ona rurala a Brasovului.

Doua treimi din cifra de afaceri a companiei provine din activitatea de distributie, in acest an compania dorind sa dubleze numarul de distribuitori, astfel incat sa aiba cate unul in fiecare judet. tinand cont de lipsa de specialisti din domeniu, salariile platite coordonatorilor de vanzari pot ajunge, cu tot cu bonusuri, la 3.000 de euro net, spune Zaharia. Medifarm detine un depozit central de farmaceutice in Ploiesti.

<b>Bloombiz</b>

Continuarea(Sursa: <a href=http://www.standard.ro/articol_4354/dublarea_lantului_de_farmacii_duce_afacerile_medimfarm_la_35_mil____8364.html/ target=_blank>Standard</a>)

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...