Flamingo vrea sa extinda lantul de magazine Flanco World

Marti, 15 Mai 2007, ora 16:25
1152 citiri

Flamingo International a inregistrat o cifra de afaceri de 36.3 milioane euro pentru primul trimestru al acestui an, conform rezultatelor financiare aferente acestei perioade. Aproape toti indicatorii financiari anuntati astazi, au evoluat mai bine decat estimarile Grupului Flamingo de la inceputul anului: cifra de afaceri si profit aferent vanzarilor mai mari cu 1% fata de buget precum si o crestere a valorii EBITDA (cel mai important indicator al profitabilitatii operationale) cu 20% comparativ cu estimarile grupului.

Pentru a obtine o structura de servicii performanta, Flamingo va investi in programe de training pentru angajati si in studii de piata profesionale care sa ofere grupului informatii exacte despre nevoile si cerintele clientilor sai, asa cum au anuntat oficialii grupului in cadrul unei conferinte de presa. In acelasi timp Flamingo Group a initiat o campanie de comunicare online pentru a fi cat mai aproape de clientii, partenerii si in acelasi timp de reprezentantii mass-media. Acest program s-a concretizat prin prezenta CEO-ului, Jiri Rizek, pe forumul site-ului corporate al companiei, in fiecare vineri, intre orele 14:00 si 15:00.

"Faptul ca Flamingo International a reusit sa atinga si chiar sa depaseasca estimarile noastre privind rezultatele financiare aferente primului trimestru ale anului arata ca efectele pozitive ale integrarii Flanco incep sa fie vizibile," declara Jiri Rizek, CEO Flamingo International.

La baza acestor rezultate au stat actiunile realizate de Flamingo anul trecut si la inceputul acestui an, ca parte a strategiei retailer-ului de a-si consolida afacerile si pozitia pe piata de profil.

Oficialii Flamingo estimeaza ca in 2007 ritmul de crestere a pietei de retail se va accelera, in special in cel de-al doilea semestru, ajungand la o valoare de 1 miliard euro la finalul anului, si la 1.4 miliarde euro in anul 2009.

Sectorul de IT&C are cel mai mare potential de crestere, conform reprezentantilor Flamingo care se asteapta ca in 2009 acesta sa detina o pondere de 40% din intreaga piata de retail, in timp ce cota segmentelor de white si brown goods va scadea la 30%, fata de 35% respectiv 30% anul trecut.

Consolidare pe zona de retail

Anul acesta grupul Flamingo isi propune sa continue strategia de consolidare a activitatii de retail, reflectata printr-o suprafata de vanzari extinsa si printr-o echipa de vanzari performanta. In conformitate cu aceasta politica, grupul isi va concentra actiunile in doua directii: extinderea retelei de magazine Flanco World, care vor avea o pondere de 33% din numarul de magazine operate de Flamingo anul acesta, comparativ cu doar 12% anul trecut, si redimensionarea lanturilor de retail Flanco si Flamingo Computers.

In anul 2007, Flamingo International isi propune sa atinga o suprafata totala de vanzari de 59.000 metri patrati, iar in anul 2008 aceasta va ajunge la 75.000 metri patrati.

Reteaua de magazine Flanco World, care pana la finalul lui 2007 va detine 6.4% din numarul total de unitati si 36.3% din suprafata totala de vanzare a Flamingo International ramane anul acesta pilonul principal al afacerilor Grupului Flamingo.

Bloombiz

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...