Hackerii au furat datele a 70 de milioane de clienti ai retailerului american Target

Luni, 13 Ianuarie 2014, ora 12:03
2045 citiri
Hackerii au furat datele a 70 de milioane de clienti ai retailerului american Target

Atacurile informatice prin care au fost furate datele personale a milioane de clienti ai retailerului american Target in perioada Sarbatorilor de iarna au determinat compania sa efectueze schimbari majore in sistemul de securitate.

Masura a fost anuntata de directorul executiv al lantului american de retail, Gregg Steinhafel, intr-un interviu acordat celor de la CNBC, citat de Reuters.

O aplicatie informatica prin care au fost furate aceste date, malware, a fost instalata pe POS-urile companiei, conform lui Steinhafel, care a precizat ca Target a colaborat cu autoritatile pentru a identifica cand a avut loc acest atac informatic.

Totusi, oficialul companiei americane de retail nu a dat detalii despre masurile luate.

"Suntem in mijlocul unei anchete si nu putem da mai multe detalii", a declarat directorul executiv al Target pentru CNBC.

Datele a cel putin 70 de milioane de clienti, furate

Compania a anuntat ca investigatiile desfasurate au descoperit ca hackerii au furat datele a cel putin 70 de milioane de clienti, aici fiind incluse numele, adresele de e-mail, numerele de telefon si agendele de adrese de e-mail.

Anterior, compania, care este al treilea retailer din SUA, a anuntat ca au fost furate datele de pe 40 de milioane de carduri de credit si de debit.

Mai multi retaileri americani au fost vizati de infractorii cibernetici

Pe langa Target, si alti retaileri americani au fost vizati de hackeri la sfarsitul anului trecut, datele fiind furate si din reteaua celor de la Neiman Marcus.

Sursele din cadrul autoritatilor americane spun ca principalii suspecti in aceste atacuri provin din Europa de Est, zona de unde au plecat cele mai mari atacuri cibernetice din ultimii zece ani.

Serviciul de Securitate si Departamentul de Justitie ale SUA, care ancheteaza cazul Target, nu au facut comentarii.

Atacurile cibernetice vor urmari si in 2014 tintele de anul trecut

Infractorii cibernetici vor viza si in acest an multe dintre tintele din 2013, unde se adauga si Bittcoin, fiind de asteptat ca numarului de atacuri asupra acestei monede virtuale sa creasca.

In acelasi timp, multe dintre prognozele pentru 2014 au legatura cu dezvaluirile facute de Edward Snowden.

Infractorii cibernetici vor viza intimitatea persoanelor "legate" la Internet, cat si banii acestora, dar si serviciile cloud, arie considerata o slaba veriga in lantul de securitate.

De asemenea, sistemul de operare Android va continua sa fie una dintre cele mai vizate tinte ale infractorilor cibernetici si in 2014 datorita Cupei Mondiala de Fotbal din Brazilia.

Inainte de inceperea, dar si in perioada acestui eveniment sportiv, pot avea loc cresteri bruste ale fraudelor tintite, campaniilor de raspandire a malware-ului si a spam-ului.

Tot mai multe companii au devenit victime ale atacurilor cibernetice in ultima vreme, 91% dintre organizatiile confruntandu-se cu un atac cibernetic cel putin o data in ultimele 12 luni, in timp ce 9% au fost victime ale atacurilor cu tinta predefinita - activitate planificata in prealabil cu scopul de a infecta infrastructura de retea a unei organizatii specifice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#atacuri informatice, #furt date, #securitate informatica, #securitate retail , #Retail