IKEA retrage de pe piata un tip de sine electrice

Joi, 26 Aprilie 2012, ora 15:36
1219 citiri
IKEA retrage de pe piata un tip de sine electrice

Magazinul din Baneasa al retailerului suedez de mobilier si decoratiuni IKEA retrage de pe piata un tip de sine electrice, clientii urmand sa primeasca integral sumele platite dupa returnarea produselor.

IKEA a primit o sesizare de la un client din Suedia cu privire la un defect al acestor sine si a decis ca produsul sa fie retras imediat de la vanzare din toate magazinele grupului din lume, se arata intr-un comunicat al retailerului.

Designerii IKEA au lansat o investigatie, iar testele au aratat un defect de fabricatie al conectorilor la sistemul de impamantare. Compania arata ca nu au fost raportate incidente privind utilizarea acestui produs.

"Dupa alte patru actiuni de retragere a unor produse de pe piata in ultimele opt luni, compania IKEA este in continuare decisa sa evite toate posibilitatile de producere a vreunui incident care sa afecteze siguranta utilizatorilor de acasa. De aceea, compania se concentreaza in primul rand pe prevenirea incidentelor, mai degraba decat pe remedierea unor eventuale urmari ale acestora ", se spune in comunicat.

Sinele IKEA 365+ SÄNDA vandute in perioada septembrie 2011 - martie 2012 sunt afectate de aceasta retragere, respectiv aproximativ 97.000 de bucati. Acestea au fost produse in China si vandute in toate magazinele grupului din lume, exceptand China, Japonia si Taiwan.

Magazinul IKEA din Romania a vandut 387 de sine afectate de aceasta rechemare in perioada septembrie 2011 si martie 2012, la pretul de 39 lei pentru sina de 70 cm si 49 lei pentru cea de 114 cm, fara a primi vreo sesizare.

Cumparatorii acestor produse le pot returna, de joi, si vor primi banii inapoi.

Grupul suedez detine un magazin in Romania, situat in nordul Bucurestiului, inaugurat in 2007. Unitatea a inregistrat in perioada 1 septembrie 2010- 31 august 2011 vanzari de 361,8 milioane de lei, in crestere cu 10,5% fata de anul precedent.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#IKEA retragere sine piata, #sine electrice IKEA retragere, #defect fabricatie sine IKEA , #Retail