In curand si in Romania: Plati la comercianti cu smartphone-ul

Marti, 10 Ianuarie 2012, ora 18:12
1861 citiri
In curand si in Romania: Plati la comercianti cu smartphone-ul

Visa Europe a certificat pentru Europa smartphone-urile de la Samsung, LG si Research in Motion pentru a utiliza aplicatia mobila Visa payWave pentru plata contactless la punctul de vanzare.

Modelele alese pentru lansarea comerciala sunt Samsung Galaxy SII, LG Optimus NET NFC, BlackBerry Bold 9900, BlackBerry Bold 9790, BlackBerry Curve 9360 si BlackBerry Curve 9380.

Astfel, si europenii vor putea plati cumparaturile la comerciantii care au terminale NFC instalate la casa, printr-o simpla apropiere a telefonului de terminalul de plata, dupa ce tehnologia a avut un succes foarte mare in SUA.

Yankee Group previzioneaza ca valoarea tranzactiilor va creste semnificativ, de la 26 de milioane de dolari in 2010, pana la 40 de miliarde in 2014.

"Anuntul facut de Visa este inca un exemplu al avantului pe care il ia tehnologia NFC ca industrie standard pentru platile mobile" , a declarat Nick Holland, senior analist Yankee Group.

Toate dispozitivele certificate de Visa au aplicatia Visa payWave pe un card SIM securizat si dispun de tehnologia Near Field Communication, care permite telefoanelor mobile sa transmita in siguranta informatii privind plata efectuata catre un terminal contactless la comerciant.

"Platile mobile se inderapta, astfel, de momentul in care se transforma in realitate", a declarat Sandra Alzetta, seful unitatii de Mobile business and inovation la Visa Europe.

"Lucram in acest moment la colaborarea intre bancile membre, operatorii de telefonie mobila si principalii parteneri producatori de dispozitive pentru a ne asigura ca viitoarele tehnologii de plata sunt tot atat de usoare, intuitive si sigure precum tranzactiile realizate cu cardul, in ziua de azi. Anuntul de astazi joaca un rol semnificativ in aducerea noilor tehnologii direct in mainile consumatorului. Este un moment foarte important pentru noi toti", a mai spus reprezentantul Visa Europe.

Certificarea facuta de Visa pentru aceste smartphone-uri pune, astfel, bazele unui parteneriat intre producatorii de dispozitive mobile, intre operatorii de telefonie mobila, retaileri si institutiile financiare pentru a face plata prin Visa mobile sa fie functionala la nivel global.

Visa testeaza atat dispozitivele mobile, cat si elementele de securitate care gazduiesc aplicatia mobila Visa payWave. Procesul include testari tehnice si de uzura, care ii ajuta sa se asigure ca trancactiile sunt compatibile cu stantardul la nivel global al platilor pe baza de cip si sa stabileasca semnalul potrivit pentru sistemul NFC de plati.

Visa face aceste testari pentru a se asigura ca acesta combinatie intre telefon, cip securizat si aplicatia de plati mobile a Visa vor oferi un nivel de securitate suficient de inalt pentru o experienta de calitate pentru utilizator.

Top 4 cele mai frumoase locații turistice din România, conform unei analize realizate de Sun Leader SRL. Restaurante, terase, spații evenimente
Top 4 cele mai frumoase locații turistice din România, conform unei analize realizate de Sun Leader SRL. Restaurante, terase, spații evenimente
România, o țară bogată în frumusețe naturală și istorie, este adesea descrisă ca un adevărat colț de rai pe pământ. Cu o varietate impresionantă de peisaje, de la munte până la...
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Ești în căutarea unei modalități mai eficiente de a-ți gestiona datoriile financiare? Ai luat în considerare vreodată refinanțarea creditului tău? În acest articol, te vom ghida prin...
#Visa plata mobila, #plata telefon cumparaturi, #telefoane plata Visa Europa , #Retail