Magazine Media Galaxy, amendate pentru reduceri false

Miercuri, 23 Octombrie 2013, ora 11:29
3095 citiri
Magazine Media Galaxy, amendate pentru reduceri false

Comisarii de la Protectia Consumatorului au amendat magazinul Media Galaxy din Iasi cu 13.000 de lei, in timp ce magazinul din Suceava a primit o amenda de 8.000 de lei in urma unei campanii promotionale in care erau anuntate reduceri de pret inexistente.

Astfel, reprezentantii Media Galaxy au distribuit atat in orase, cat si in magazine, pliante promotionale valabile in intervalul 18.10.2013 - 07.11.2013, prin care se ofera o reducere de pret la achizitionarea produselor pe care le comercializeaza, scrie Ziarul de Iasi.

La momentul controlului efectuat in magazin, comisarii au gasit inca 100 de pliante de acest tip. Verificand mentiunile, comisarii au constatat ca la 12 produse nu exista in realitate o reducere, pretul nou fiind identic cu pretul vechi.

Despre ce produse este vorba

Produsele in cauza sunt urmatoarele: televizor Sony diagonala 127 cm (pret 4.999 lei), televizor Philips diagonala 80 cm (pret 1.299 lei), Smartphone Dual Sim (pret 1.299 lei), tableta Asus (pret 1.199 lei), imprimanta Canon (pret 199 lei), laptop Samsung (pret 2.999 lei), laptop Lenovo (pret 2.799), laptop HP (pret 2.199 lei), laptop Acer (pret 1.499 lei), laptop Toshiba (pret 2.299 lei), laptop Toshiba (pret 1.999 leii), consola jocuri (pret 1.349 lei).

Mai mult decat atat, la televizorul Philips diagonala 80 cm, mentionat anterior, in dreptul produsului exista mentiunea "economisesti 200 lei".

Reprezentantii magazinului nu au oferit o explicatie plauzibila a deficientelor constatate, motivand ca asa au primit pliantele.

Operatorului economic i s-au aplicat doua amenzi contraventionale in cuantum total de 13.000 lei, fiind totodata dispusa masura remedierii deficientelor.

"Intotdeauna este indicat sa verificam daca un anunt de reducere de pret, fie ca este soldare, lichidare de stocuri sau vanzare promotionala, este real.

In cazul de fata trebuie sa remarcam diferenta intre dimensiunea caracterelor scrisului pretului nou, care este foarte mare si intr-o culoare contrastanta, si pretul vechi, scris cu caractere minuscule si intr-o culoare ce aproape se confunda cu cea a fondului paginii", a precizat Marian Grigoras, seful Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorului.

Pentru aceeasi fapta, filiala Media Galaxy din Suceava a primit si ea o amenda in valoare de 8.000 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#amenda Media Galaxy, #Protectia Consumatorului Media Galaxy, #reduceri false Media Galaxy, #reduceri false magazine , #Retail