Magazinul Cocor este executat silit de BCR

Marti, 16 Octombrie 2012, ora 18:11
1746 citiri
Magazinul Cocor este executat silit de BCR

Centrul comercial Cocor va fi executat silit de catre Banca Comerciala Romana (BCR). La mijlocul lunii noiembrie, BCR va organiza o licitatie de vanzare la un pret de pornire de 134,9 milioane de lei (circa 30 milioane de euro), decizie contestata in instanta de proprietarii magazinului.

"La data de 12 octombrie, Cocor a primit publicatie de vanzare a centrului comercial Cocor, prin executor judecatoresc, la cererea BCR. Licitatia va avea loc pe 16.11.2012 (...) si pretul de pornire este de 134,9 milioane de lei.

Raportul de expertiza tehnica a fost stabilit initial la pretul de 42 milioane de euro, iar la insistenta BCR a fost diminuat prin completare la 134,9 milioane de lei. Cocor a depus contestatie la executarea in instanta", se arata intr-un anunt al firmei Cocor Bucuresti (COCR), proprietarul magazinului.

BCR a finantat cu circa 18 milioane de euro modernizarea magazinului.

Din data de 6 iunie, Cocor a platit catre BCR peste 1,25 milioane de euro si poate achita sume suplimentare cu conditia semnarii unui act aditional la creditul ipotecar.

Cocor continua negocierile cu BCR si sunt sanse ca in perioada imediat urmatoare sa ajunga la o intelegere cu banca, potrivit oficialilor centrului comercial din Bucuresti.

Actionarii centrului comercial Cocor au aprobat, la inceput lunii octombrie, vanzarea fiecarui spatiu comercial in parte din cadrul magazinului din Piata Unirii din Bucuresti, stabilind un pret minim de 5.000 euro/metru patrat, dupa ce in urma cu peste doua luni unitatea a fost scoasa la vanzare.

Spatiul se afla in proprietatea Cocor din 1994 si era inclus in lista proprietatilor scoase la vanzare in cadrul strategiei aprobate de actionari in luna iulie si care prevede restructurarea firmei.

Actionarii au stabilit, la acea data, un pret de pornire de 50 milioane de euro, negociabil pana la jumatate.

La finalul anului trecut, cladirea magazinului Cocor a fost reevaluata in scadere, de la 86,4 milioane de lei (20 milioane euro) la 45,1 milioane de lei (10,5 mil. euro).

Investitiile totale in noul Cocor si in parcarea supraetajata din spatele magazinului s-au ridicat la circa 25 milioane de euro. In urma investitiilor, suprafata inchiriabila a magazinului a crescut de la 6.000 la 10.000 de metri patrati.

Magazinul a fost redeschis in octombrie 2010.

Cocor Bucuresti a inregistrat in primul semestru pierderi de 7,9 milioane de lei, in crestere de 4,6 ori fata de perioada similara a anului trecut, cand a raportat un rezultat negativ de 1,7 milioane lei. Totodata, cifra de afaceri a companiei a scazut la jumatate, de la 12 milioane de lei la 6,2 milioane de lei.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...