Marks&Spencer se scufunda. Profit in scadere cu 10%

Marti, 06 Noiembrie 2012, ora 15:38
1718 citiri
Marks&Spencer se scufunda. Profit in scadere cu 10%

Cel mai mare retailer britanic, Marks&Spencer, a anuntat, pentru al doilea an consecutiv, profit in scadere cu 9,7% in primele noua luni ale anului fata de aceeasi perioada din 2011. Scaderea este pusa pe seama rezultatelor slabe raportate de divizia de haine.

Marks&Spencer, prezent pe piata de mai bine de 128 de ani, a anuntat un profit, inainte de plata taxelor, de 474,4 milioane de dolari pana la finalul lunii septembrie 2012, potrivit BBC.

Vanzarile la nivelul intregului grup au inregistrat o crestere cu 0,9%, avans generat, in cea mai mare parte, de divizia de alimente. In acest sector, M&S a inregistrat un avans de 3,4%, pus pe seama impactului pe care l-au avut magazinele deschise in acest an.

Pe de alta parte, divizia de haine si produse pentru locuinta a raportat, in primele noua luni ale anului, o scadere de 4,3 procente.

Reprezentantii companiei sustin ca rezultatele slabe sunt puse pe seama conditiilor meteo nefavorabile si a crizei financiare. In plus, evenimentele organizate in Marea Britanie cum ar fi Jubileul Reginei sau Jocurile Olimpice nu au avut efect asupra vanzarilor companiei.

Compania a intrat si pe piata din Romania in urma unui parteneriat cu grupul elen Marinopoulos. La inceputul acestui an, reprezentantii companiei isi anuntau intentia de a majora capitalul social cu 47,3 milioane lei, la 48,03 milioane lei, prin emiterea unui numar de 2,58 milioane actiuni noi de catre actionarul majoritar.

Grupul Marinopoulos detine, pe langa Marks&Spencer, brandurile GAP, Starbucks si Sephora.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Marks and Spencer profit, #cifra afaceri Marks and Spencer, #rezultate financiare Marks and Spencer, #vanzari Marks and Spencer , #Retail