Negustorii se organizeaza pentru lupta cu marii retaileri

Marti, 05 Noiembrie 2013, ora 07:01
2275 citiri
Negustorii se organizeaza pentru lupta cu marii retaileri

Micii comercianti din Romania si-au unit fortele pentru a lupta impotriva marilor retaileri. Ei au infiintat Asociatia Nationala a Comerciantilor Mici si Mijlocii (ANCMMR) si cer statului facilitati fiscale, care sa le ofere un avantaj in fata gigantilor si o legislatie care sa protejeze antreprenorii din sector.

"Micii comercianti nu au puterea economica a marilor lanturi de magazine. Aici intervine sprijinul asociatiei, care se substituie unei retele extinse de magazine, cu zeci de mii de reprezentanti", a declarat Paul Butnariu, presedinte in exercitiu al Camerei de Comert si Industrie Iasi si membru fondator al ANCMMR.

Cea mai mare suparare a comerciantilor este aceea ca marile lanturi de retail au patruns adanc in inima oraselor, impingundu-i pe cei mici catre periferie, ceea ce reprezinta o anomalie a pietei, comparativ cu alte tari europene.

"Nu au fost respectate planurile de urbanism. Nu vei gasi in niciun astfel de plan hipermarketuri in centrul orasului. Speram ca aceasta forma asociativa sa poata obtine imbunatatiri legislative", a spus Butnariu.

Chiar daca reusesc sa opreasca asaltul oraselor, pentru multe din buticurile de cartier este deja prea tarziu. Vadurile au fost "confiscate" de branduri puternice si doar in Iasi, numarul micilor comercianti s-a redus cu o treime in ultimii ani. La toate acestea, s-a adaugat si efectul dezastruos al impozitului forfetar.

"Micii comercianti au nevoie de scutiri de taxe pentru a putea lupta cu marii retaileri, iar statul este dator sa incurajeze spiritul antreprenorial", mai crede reprezentantul ANCMMR.

Puterea de adaptare si relatia cu clientul, atuurile micilor negustori

Totusi, Butnariu recunoaste ca sansa micilor negustori in fata marilor corporatii ramane inovatia si puterea de adaptare. Comerciantii de cartier sunt mai apropiati de clientii lor si le inteleg mai bine nevoile, putand sa isi calibreze oferta de produse, astfel incat sa ofere ceva diferit fata de supermarket.

"O forma asociativa iti da puterea sa discuti altfel cu furnizorii, sa livreze marfa in conditii speciale. Ne propunem niste negocieri comune cu acesti furnizori", a mai spus reprezentantul comerciantilor.

ANCMMR ofera sprijin pentru membri sai atat pentru promovarea solutiilor legislative din domenii care ii afecteaza direct, cat si pentru promovarea produselor proprii. Asociatia are mai multe categorii de membri: membri (asociati) fondatori, membri de onoare si membri asociati.

Poate fi membru asociat al ANCMMR orice persoana fizica sau juridica, romana sau straina, care indeplineste o serie de conditii: este de acord cu scopul ANCMMR si intelege ca prin propria activitate contribuie la realizarea acestuia, cunoaste si accepta Statutul ANCMMR, achita cotizatia stabilita.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#mici comercianti retaileri, #asociatie mici comercianti, #retaileri orase , #Retail