Proiecte de retail dezvoltate pe foste platforme industriale

Joi, 05 Iulie 2012, ora 12:07
1694 citiri
Proiecte de retail dezvoltate pe foste platforme industriale

Construirea de noi centre comerciale pe foste platforme industriale arata ca aceste proiecte devin din ce in ce mai interesante pentru dezvoltatorii din Romania, se arata intr-o analiza a companiei Epstein Architecture & Engineering.

Multe dintre proiectele de retail anuntate in ultima perioada sunt dezvoltate pe foste platforme industriale. In Brasov, Cora si Auchan dezvolta in fostele zone industriale Hidromecanica si Tractorul Brasov, in Bucuresti, NEPI in colaborare cu Benevo Capital se pregatesc pentru inceperea lucrarilor unui nou centru comercial amplasat pe fosta platforma Vulcan, in Ploiesti, AFI Europe dezvolta un centru comercial pe locul fostei fabrici Flacara.

"La acest moment, dezvoltarea proprietatilor de tip brownfield in Romania nu atinge proportii mari din cauza cadrului legislativ ambiguu si incomplet. In SUA si in alte tari din Europa de Vest, politicile corecte in ceea ce priveste dezvoltarile de tip brownfield au ajutat la scaderea ratei somajului, aducand cresteri ale bugetului local, imbunatatind sanatatea publica si impiedicand declinul centrelor urbane", a spus Randy Tharp, director general, Epstein Architecture & Engineering.

Proprietatile urbane de tip brownfield sunt de multe ori foarte atractive pentru dezvoltatori si investitori datorita amplasamentului zonal, a utilizarii eficiente a infrastructurii existente, a accesului mult mai facil la proprietatea respectiva.

"Dezvoltarea unei platforme de tip brownfield este intotdeauna mai putin costisitoare pentru comunitate si societate, oferind valoare unui teren abandonat si eliminand contaminarea, in avantajul protejarii terenurilor agricole sau forestiere", a spus Randy Tharp.

Pe de alta parte, un dezvoltator poate fi de multe ori obligat sa suporte costurile de demolare a structurilor existente si eventual sa decontamineze terenul, eliminand anumite substante periculoase, posibil existente. Prin reamenajarea unei proprietati dezafectate, gradul de amenintare pentru sanatatea publica prin contaminare si riscul expansiunii urbane sunt reduse.

Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
#constructie centre comerciale Romania, #investitii centre comerciale , #Retail