Retragerea de numerar mareste veniturile bancilor

Joi, 09 Aprilie 2009, ora 10:11
2766 citiri
Retragerea de numerar mareste veniturile bancilor

Aproape 40% din comisioanele incasate de bancile din Romania provin din utilizarea cardului la bancomat. Obisnuinta romanului de a plati cu numerar se simte in veniturile bancilor. Cele mai multe comisioane vin din retragerea de bani de la bancomate.

Romanii sunt campioni la platit comisioane pentru retragerile de numerar de la bancomat. Aproape 40% din comisioanele incasate de bancile din Romania provin din retragerile de numerar de la bancomat, potrivit Raportului World Retail Banking, realizat de Capgemini, UniCredit si European financial management & marketing association (Efma).

Acesta este cel mai inalt nivel inregistrat in statele europene, excluzand zona euro, si mai este atins doar in Slovacia. O alta cota de 32% din comisioanele incasate de bancile din Romania provine din efectuarea platilor prin cecuri, cu carduri de credit si de debit si prin serviciul debit direct, iar 28% din acestea au ca sursa administrarea conturilor (conturi curente, servicii de online banking si tranzactii prin telefon).

Doar 1% din comisioane sunt incasate de bancile de pe piata romaneasca din alte surse. In alte state din Europa Centrala si de Est, precum Polonia, Croatia si Cehia, cea mai mare pondere a comisioanelor incasate de banci, de peste 40% din total, provine din efectuarea platilor. In Slovacia, 46% din veniturile bancilor din comisioane provin din administrarea conturilor si doar 14% din plati.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#carduri, #comisioane, #numerar, #retragere , #Retail