Romania, tara cu cele mai mari vanzari pentru H&M

Joi, 21 Martie 2013, ora 12:58
4059 citiri
Romania, tara cu cele mai mari vanzari pentru H&M

Vanzarile retailerului suedez de imbracaminte Hennes & Mauritz (H&M) in Romania au crescut cu 48% in primul trimestru al anului fiscal in curs, respectiv decembrie 2012 - februarie 2013, la 188 milioane coroane suedeze (22,5 milioane euro), dupa extinderea retelei de magazine.

Romania se afla pe primul loc la nivelul retailerului suedez in functie de cresterea vanzarilor in coroane suedeze din primul trimestru, urmata de Singapore, cu un plus de 47%, Croatia, cu 43%, si Japonia, cu 40%, reiese din raportul financiar al companiei.

In lei, vanzarile au urcat in perioada analizata cu 59%. Intre decembrie 2011 si februarie 2012 vanzarile H&M Romania s-au situat la 127 milioane coroane suedeze (15,2 milioane euro).

La finele lunii februarie a acestui an, reteaua companiei numara 22 de magazine, dublu fata de luna similara din 2012, din care sapte in Bucuresti, doua in Cluj si cate unul in Arad, Ploiesti, Timisoara, Iasi, Suceava, Sibiu, Targu-Mures, Oradea, Craiova, Constanta, Braila, Bacau si Baia Mare. H&M urmeaza sa mai deschida in aceasta primavara un magazin la Botosani, in Uvertura Mall.

In anul fiscal 2012, H&M si-a dublat vanzarile pe piata romaneasca, la 635 milioane coroane suedeze (74 milioane euro), dupa deschiderea a opt magazine. (Valorile in euro au fost calculate la cursul de joi, 8,36 coroane suedeze/1 euro).

Programul "Rabla la haine" din februarie

H&M a lansat, incepand cu luna februarie, o promotie care propune cumparatorilor sa aduca la magazin hainele vechi, pentru a fi reciclate, in schimbul unor vouchere in valoare de cinci lei, care pot fi folosite pentru cumparaturile de peste 40 de lei.

In Marea Britanie, H&M ofera cinci lire pentru fiecare sacosa de haine, dar valoarea cumparaturilor trebuie sa depaseasca 30 de lire. In Irlanda, valoarea voucherului este de 5 euro.

H&M a fost fondat in Suedia 1947 si este listat la NASDAQ OMX Stockholm. H&M are peste 2.600 de magazine pe 47 de piete, inclusiv unitati deschise in sistem de franciza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#vanzari H M Romania, #magazine haine Romania, #evolutie vanzari H M , #Retail