Romania, Tara Mall-ului Rasare. Vezi ce lansari de centre comerciale urmeaza dupa Promenada Mall

Marti, 22 Octombrie 2013, ora 08:06
5695 citiri
Romania, Tara Mall-ului Rasare. Vezi ce lansari de centre comerciale urmeaza dupa Promenada Mall
Coresi Business Park Brasov

Promenada Mall a atras peste 45 de mii de vizitatori doar in prima zi, fiind primul centru comercial care a spart gheata crizei in care s-a aflat piata in ultimii cinci ani. Totusi, anul care urmeaza nu anunta lansari rasunatoare, dar 2015 se anunta promitator. Business24 iti prezinta cateva superproiecte care vor da lovitura pe piata centrelor comerciale.

Cel mai asteptat centru comercial, dupa Promenada Mall este Mega Mall Pantelimon, un superproiect de 75.000 de mp anuntat inca din 2008, dar care a suferit mai multe amanari.

Cand nimeni nu ii mai dadea nicio sansa Mega Mall-ului din Pantelimon, fondul sud-african NEPI, unul dintre cei mai activi investitori de pe piata imobiliara romaneasca, a achizitionat 70% din proiect si a anuntat un nou termen de finalizare: primavara lui 2015.

"In luna octombrie deschidem santierul. Avem deja autorizatia de constructie, iar proiectul ramane in mare parte la fel. Am facut cateva modificari pe interior, pentru un aspect mai aerisit si prietenos: holuri mai largi, vitrine mai inalte etc.", a declarat Iulian Rusu, reprezentant NEPI Romania, pentru Business24.

Sud-africanii vor dezvolta proiectul, a carui valoare se ridica la 150 de milioane de euro, impreuna cu austriecii de la Real 4 You. Centrul comercial este situat pe platforma fostei fabrici Electroaparataj, in apropriere de Soseaua Iancului si Soseaua Pantelimon.

Mall regional intr-un mini orasel la Brasov

Tot in primavara lui 2015 mai este anuntata o lansare importanta: centrul comercial din incinta Coresi Business Park Brasov. "Lucrarile au inceput acum cateva saptamani", mentioneaza Raluca Crisan, Marketing Manager al dezvoltatorului Immochan.

Coresi Business Park reprezinta cel mai amplu proiect de regenerare urbana din Romania, pe fosta platforma industriala de 100 de ha a uzinei Tractorul. Complexul integrat de spatii comerciale, rezidentiale si de servicii va reprezenta o investitie pe termen lung, iar in prima faza se ridica la peste 60 milioane de euro.

Zona de entertainment a mall-ului se va intinde pe o suprafata de 6000 de mp, in jurul unui cinema cu opt sali si a unui food-court cu ambianta gastronomica.

Grupul Inditex a semnat deja contracte de leasing pentru sase magazine pentru marcile Zara, Pull and Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius si Oysho.

Promenada Mall, noua perla din Floreasca

Promenada Mall se lanseaza dupa o pauza de cativa ani buni pe piata centrelor comerciale, in care dezvoltatorii s-au ferit de noi investitii, preferand sa suspende sau sa amane planurile pe care le aveau.

Consctructia a inceput in ianuarie 2012. Dupa 22 de luni si o investitie de 130 de milioane de euro a fost, in sfarsit, lansat "mall-ul corporatistilor", un centru comercial inedit, care beneficiaza de toate ingredientele pentru succes, sunt de parere specialistii imobiliari.

"Succesul va fi unul foarte mare, ca in cazul oricarui dezvoltator care are curajul sa mearga impotriva curentului, sa construiasca atunci cand pe piata se anuleaza proiecte. Locatia este foarte buna, terasa reprezinta un element de noutate, care ii va oferi un avantaj mare in fata Baneasa Shopping Center, concurentul numarul unu. Promenada va fura o parte din clientii mall-ului din Baneasa, desi acesta contraataca printr-o varietate mai larga, datorata dimensiunii acestui mall, dar si a salilor de cinema, care lipsesc la Promeanda", a comentat pentru Business24, Stefan Gheorghiu, consultant imobiliar.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#lansari mall 2014, #lansari mall Romania, #centre comerciale lansari , #Retail