Rompetrol tinteste 20% din piata de bulgareasca de retail, in maximum 3 ani

Joi, 27 Septembrie 2007, ora 14:19
1195 citiri

Compania Rompetrol doreste ca in cel mult 3 ani sa obtina o crestere a cotei pe piata de retail din Bulgaria de 8 procente, de la 12 la suta, cat detine in prezent, la 20 la suta, a declarat directorul general Rompetrol Bulgaria, Adrian Acatrinei.

"In prezent, pe piata din Bulgaria, pe care activam de 5 ani, avem 50 de benzinarii (cota de piata 12 la suta), din care 15 proprii, restul francize. Ne dorim ca pana la finele anului sa avem 75 de benzinarii", a mentionat Acatrinei.

Potrivit acestuia, bugetul de investitii in acest sens a fost, in 2006, de 9 milioane de euro, iar in 2007 acesta va fi de 16-17 milioane de euro.

"Tintim orasele mari , principalele rute comerciale si zonele unde in prezent nu avem acoperire. Nu pot sa dau informatii despre bugetul pe anul viitor, insa pana in ianuarie 2009 vom avea pe piata bulgara 170 de benzinarii", a spus Acatrinei.

La randul sau, vicepresedintele de retail Eric Kish a precizat ca Rompetrol tinteste, in urmatorii 2-3 ani, o cota de 20 la suta pe piata de retail din Bulgaria, "cu resurse considerabile fata de investiile de pana acum".

Rompetrol Bulgaria a inaugurat joi prima statie din Sofia care beneficiaza de conceptul Hey (magazin, restaurant si punct de internet), investitie totala de 1,1 milioane euro.

Grupul Rompetrol a inregistrat in primul semestru din acest an un profit net de 21 de milioane de dolari, cu 35 la suta mai mare decat cel din perioada similara a lui 2006, pe fondul cresterii afacerilor cu 3 la suta, pana la 2,79 miliarde de dolari, fata de acelasi interval de raportare, potrivit datelor publicate de companie.

In primul semestru din 2006, Grupul Rompetrol a afisat un profit net de 16 milioane de dolari si o cifra de afaceri de 2,71 miliarde de dolari. Toate raportarile sunt facute prin aplicarea standardelor internationale de contabilitate (IFRS). In prima jumatate din 2007, profitul operational (EBITDA) al companiei The Rompetrol Group (TRG) a avansat cu 85 la suta, pana la 115 milioane de dolari, comparativ cu intervalul echivalent din 2006, cand acesta a fost de 63 milioane dolari, si cu 25 la suta fata de estimarile grupului petrolier pentru aceasta perioada din 2007.

Profitul operational al TRG din al doilea trimestru din acest an a crescut cu 35 la suta, ajungand la 74 de milioane de dolari, comparativ cu 55 de milioane de dolari, in acelasi interval din 2006. Cifra de afaceri din trimestrul al doilea, la nivel de grup, a atins 1,55 miliarde de dolari, in crestere cu 12 la suta, fata de 1,38 miliarde de dolari, din perioada aprilie-iunie 2006.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...