SABMiller: Romanii au baut mai multa bere in 2012, dar mai ieftina

Joi, 18 Octombrie 2012, ora 13:52
2962 citiri
SABMiller: Romanii au baut mai multa bere in 2012, dar mai ieftina

Volumul vanzarilor de bere ale SABMiller in Romania a crescut cu 25% in primul semestru al anului fiscal, perioada aprilie - septembrie. Avansul a fost sustinut de brandul mai ieftin Ciucas si de efectul de baza determinat de rezultatele slabe din perioada similara a anului 2011.

"In Romania, evolutia solida a noului produs PET al brandului mai ieftin Ciucas si efectul ciclic al bazei slabe de comparatie din anul anterior au condus la o crestere a volumului de 25%", se arata intr-un raport al grupului.

In primul semestru al anului fiscal anterior, volumul vanzarilor de bere ale SABMiller in Romania a scazut cu 8%, din cauza mediului economic dificil si a masurilor de austeritate care au avut impact asupra consumului, dar si a concurentei intense de pe piata.

SABMiller este prezent pe piata romaneasca prin intermediul Ursus Breweries, care detine unitati de producere a berii la Timisoara, Cluj-Napoca, Buzau si Brasov.

Totodata, grupul a achizitionat in 2009, prin Ursus Breweries, producatorul Bere Azuga.

In Europa, volumul vanzarilor a avansat cu 8%, excluzand impactul achizitiilor si renuntarilor la operatiuni, ca urmare a unor reduceri selective de pret si a succesului brandurilor ieftine.

Grupul a avut un avans de 10% in Polonia, datorat in parte si efectului organizarii Euro 2012.

In Cehia, SABMiller a crescut cu 2%, iar in Marea Britanie cu 5%. Evolutia pozitiva a fost redusa pe majoritatea pietelor europene, se arata in raport.

La nivel global, volumul vanzarilor SABMiller a urcat in primul semestru fiscal cu 4%, in timp ce pe segmentul bauturilor racoritoare, avansul a fost de 6%.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#SABMiller vanzari Romania, #SABMiller piata romaneasca, #vanzari bere Romania , #Retail