Vanzarile Altex au crescut cu peste 60% in trimestrul 3, ajungand la 77,4 milioane de euro

Marti, 09 Octombrie 2007, ora 10:38
1182 citiri
Vanzarile Altex au crescut cu peste 60% in trimestrul 3, ajungand la 77,4 milioane de euro

Altex a afisat in trimestrul al treilea din 2007 vanzari ce ating 77,4 milioane de euro, in crestere cu peste 60% comparativ cu aceeasi perioada a anului 2006 si cu 33% mai mari decat in trimestrul trei din 2005,conform unui comunicat remis marti de companie.

Aceasta crestere a fost favorizata de volumele mari generate de produsele "negre", in special plasme si LCD-uri, de electrocasnice, unde vanzarile cele mai mari s-au inregistrat pe segmentul "white goods", de produsele IT (laptopuri) si produsele de sezon din categoria visual, camere foto si video, informeaza compania.

Evolutia vanzarilor in trimestrul III din 2007 a fost sustinuta, de asemenea, de imbunatatirea performantelor de sales-out pe fiecare din magazinele Altex si Media Galaxy in parte, ca urmare a preocuparii constante privind optimizarea serviciilor de logistica si distributie si imbogatirea gamelor de produse existente in magazine, se mai arata in comunicatul companiei.

"Pentru prima data, vanzarile Altex realizate in 2007 le depasesc pe cele din aceeasi perioada a anului de gratie 2005 - cand s-au inregistrat cele mai mari vanzari din istoria companiei. Avand in vedere evolutia de pana in acest moment, ne asteptam la mentinerea acestui trend ascendent si in trimestrul al patrulea, urmand ca Altex sa incheie anul 2007 cu vanzari de peste 300 de milioane de euro", a declarat Adrian Urda, director de operatiuni la Altex.

In prima jumatate a anului 2007, strategia Altex s-a concentrat pe modernizarea si dezvoltarea celor doua retele, Altex Megastore si Media Galaxy, valoarea investitiilor ridicanduse la cinci milioane euro. La sfarsitul lunii iulie, Altex avea o suprafata comerciala de peste 80.000 metri patrati, avand peste 80 de magazine Altex Megastore, 15 magazine Media Galaxy si cinci magazine Digital, un concept nou de retail, pe suprafete mici.

Bloombiz

Bloombiz.ro Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.


Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...