Vanzarile de jucarii cresc in saptamanile premergatoare Pastelui cu 50% comparativ o luna obisnuita

Luni, 29 Aprilie 2013, ora 14:43
4339 citiri
Vanzarile de jucarii cresc in saptamanile premergatoare Pastelui cu 50% comparativ o luna obisnuita

Vanzarile de jucarii cresc in cele doua saptamani premergatoare Pastelui cu 50% comparativ cu nivelul unei luni obisnuite, a declarat Cristian Constantinescu, CEO Retail al Noriel Group, care detine 28 de magazine de profil la nivel national.

"Anul acesta sunt foarte populare papusile Laadeeda, Bratzillas si Monster High si pentru baieti masina iDrive cu telecomanda cu senzori de miscare, pustile cu apa Banzai si pentru prescolari povestitorii Oaki Oak si Roza", a mai spus Constantinescu pentru Mediafax.

Printre retaileri de jucarii de pe piata romaneasca se numara Noriel, Toyplex si Symk. Principalii competitori ai acestora sunt hipermaketurile, care comercializeaza produse la preturi mici, dar si magazinele online.

Intrebat cum se impune in competitia cu hipermarketurile, Constantinescu spune ca Noriel are si o gama proprie de produse si incearca sa mentina preturile la un nivel competitiv.

"Avem propriile produse care se gasesc numai in magazinele Noriel si care sunt foarte apreciate de clientii nostri. In acelasi timp luptam sa mentinem preturi competitive cu toti concurentii din piata pentru a avea o oferta atractiva si organizam deseori oferte de pret si promotii pentru clientii fideli, membri ai Clubului Noriel", a explicat Constantinescu.

El a aratat ca reteaua Noriel cuprinde in prezent 28 de magazine, iar planurile pentru acest an vizeaza deschiderea a 5-10 unitati noi, in functie de oportunitatile din piata imobiliara.

Producatorul si distribuitorul de jucarii Noriel este detinut de grupul BAF, controlat de fondul de investitii Balkan Accession Fund. Potrivit datelor de la Ministerul Finantelor, in 2011, compania a raportat o cifra de afaceri de 31,4 milioane lei, in crestere cu circa 7% fata de anul anterior.

Conform firmei de cercetare Euromonitor, piata romaneasca de jucarii si jocuri s-a ridicat anul trecut la 629,9 milioane lei (146 milioane euro), in crestere cu 9% fata de 2011. Cea mai mare cota de piata o au produsele cu preturi mici si medii, respectiv intre 10 si 100 lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate, Google Vids, concepută pentru a optimiza crearea prezentărilor animate în mediul corporate. Aceasta a fost prezentată în...
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
#vanzari jucarii Paste, #firme jucarii Romania, #piata retail jucarii Romania , #Retail