Veniturile Groupon, afectate de criza din Europa

Marti, 14 August 2012, ora 12:35
1193 citiri
Veniturile Groupon, afectate de criza din Europa

Groupon Inc a anuntat venituri in crestere cu 45%, de 568,3 milioane de dolari, in al doilea trimestru al anului, dar sub estimarile analistilor de 575,3 milioane de dolari. Rezultatele au fost afectate de evolutia economica din Europa.

Veniturile la nivel international, care reprezinta aproape jumatate din total, au fost reduse de criza din Europa si de cererea scazuta din aceasta zona. Rezultatele indica faptul ca Groupon se chinuie sa gaseasca noi zone in care sa se extinda, sustin analistii citati de Business Week.

"Segmentul de business se maturizeaza mai repede decat spera investitorii, ratele de crestere fiind in scadere. Devine greu sa mai cresti, atunci cand esti cel mai mare jucator din piata", spune Edward Woo, analist al Ascendiant Capital Markets din California.

Actiunile Groupon s-au depreciat cu 21 de procente, pana la 5,95 dolari, dupa anuntarea rezultatelor. Anterior, titlurile companiei se apreciasera cu 1,5% la 7,55 dolari. De la listarea companiei, in noiembrie, actiunile Groupon s-au depreciat cu 62 de procente, valoarea de piata atingand 4,88 miliarde de dolari, sub cele sase miliarde de dolari, pe care Google le-a oferit inainte de listarea la bursa.

Compania realizeaza bani prin oferirea de cupoane de reducere pentru diverse activitati, de la restaurante, la saloane de infrumusetare.

Venitul international a crescut cu 31 de procente, la 308,2 milioane de dolari, in al doilea trimestru al anului.

"Am avut probleme in Europa", a declarat directorul financiar al Groupon, Jason Child. "Pentru ca jumatate din afacerile noastre sunt in afara SUA, aprecierea dolarului american fata de restul monedelor, castigurile noastre au fost afectate".

Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Samsung plănuiește să organizeze evenimentul său emblematic, Unpacked, pe data de 10 iulie 2024, în Paris, potrivit mai multor surse. Alegerea Parisului ca gazdă pentru acest eveniment nu...
#venituri Groupon, #rezultate trimestriale Groupon , #Retail