Asesoft-ul "salariatului" Ghita, inca un contract de peste un milion de euro cu statul

Miercuri, 16 Octombrie 2013, ora 13:30
2653 citiri
Asesoft-ul "salariatului" Ghita, inca un contract de peste un milion de euro cu statul
Sebastian Ghita este unul dintre fondatorii grupului de firme Asesoft

Compania Asesoft International, unde deputatul PSD este salariat, a castigat inca un contract cu statul roman, in valoare de aproape 1,15 milioane de euro, prin care va furniza servicii informatice si servicii conexe Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Proiectul propune o solutie pentru realizarea unui mediu de lucru in care sa fie posibila interoperabilitatea intre diferite autoritati de certificare (CA).

Modelul pe care autoritatile vor sa-l implementeze prin acest proiect este acela al unei administratii publice orientate spre deservirea cetatenilor prin punerea la dispozitie si oferirea unui acces facil la serviciile administrative publice prin mijloace electronice, al unei administratii care sa sustina un schimb intensiv de informatii si date, atat in interiorul sistemului intre institutiile publice, cat si in relatia cu exteriorul, cu mediul de afaceri si organizatiile neguvernamentale.

Sebastian Ghita, salariat la Asesoft International

Conform declaratiei de avere depusa la jumatatea anului, deputatul PSD Sebastian Ghita este salariatul companiei Asesoft International.

Pe langa aceast contract, Asesoft International, intr-un consortiu format cu Orange Romania, a depus o oferta pentru conectarea la internet a unui numar de 2.446 scoli, valoarea contractului fiind estimata la 148,6 milioane de lei (34,2 milioane de euro).

Ofertele au fost depuse la finele lunii martie, conform datelor Ministerului Educatiei.

In luna octombrie 2012, Ministerul Educatiei a anuntat ca va organiza, in 4 decembrie, o licitatie pentru cumpararea echipamentelor si serviciilor IT&C necesare conectarii la internet a unui numar de 2.446 scoli.

In urma unor cereri depuse de Arcole International SRL, Creativ TSD Business SRL si Alcatel-Lucent Romania SRL, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a hotarat, in noiembrie, suspendarea licitatiei organizata de Ministerului Educatiei.

Asesoft a mai castigat, recent, un contract cu statul

La inceputul lunii octombrie, compania Asesoft Technologies a castigat o licitatie prin care, impreuna cu Siveco, vor furniza Ministerului Educatiei un sistem informatic care va sustine cresterea capacitatii institutiei de planificare si monitorizare a sistemului educational, valoarea contractului ridicandu-se la 3,64 milioane de euro (16,375 milioane de lei) fara TVA.

Asesoft Technologies, integrator ITC, a fost infiintata in 2012, cand a avut afaceri de peste 19 milioane de lei.

Firma este detinuta integral de Vlad Dumitru Iacobescu, care, potrivit unor informatii publicate in presa, este fratele lui Alexandru Iacobescu, directorul general al televiziunii de stiri Romania TV, post controlat de Sebastian Ghita.

Grupul de firme Asesoft a fost infiintat de Ghita, alaturi de Iulian Stanciu.

In declaratia de avere, Sebastian Ghita arata ca nu este actionar la nicio societate comerciala. In declaratie se mai arata si ca in 2012 a "instrainat" un imobil, in valoare de 525.000 lei, companiei Asesoft Technologies. De asemenea, se arata ca i-a acordat in nume personal, un imprumut de 90,3 milioane de euro lui Iacobescu Alexandru.

Proiectele MCSI, multe fara succes

Mai multe proiecte de informatizare ale MCSI nu s-au bucurat de succes, printre acestea fiind si "e-Romania 2".

La jumatatea anului, Guvernul Ponta a decis sa sesizeze Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) pentru cercetarea unor posibile fapte de natura penala in cheltuirea de catre Ministerul Conunicatiilor, in perioada 2010-2011, a banilor alocati din Fondul de rezerva bugetara pentru portalul de informatii "e-Romania 2".

Proiectul, componenta a "Programului national e-Romania", a avut ca obiectiv principal dezvoltarea unui portal cu informatii despre toate localitatile din Romania.

Inspectorii Corpului de control al primului-ministru au identificat nereguli in organizarea licitatiei pentru atribuirea contractului si cheltuirea fondurilor.

Din Fondul de rezerva bugetara au fost alocate 11,9 milioane lei acestui proiect, valoarea totala a contractului fiind de 49,9 milioane lei cu TVA. Conform constatarilor, atributiile de coordonare au fost delegate secretarului general al Ministerului Comunicatiilor, care nu a aprobat insa caietul de sarcini.

Valoarea estimata a cotractului a fost determinata netemeinic, fara precizarea unitatilor de masura si a cantitatilor de servicii contractate, iar ofertei depuse de firma Omnilogic i-au fost acordate puncte nejustificat.

Inspectorii sustin ca din verificarile efectuate au rezultat indicii privind falisificarea unui document referitor la desfasurarea procedurii de atribuire si inlocuirea unei file din oferta declarata castigatoare, legata de un numar de inregistrare fals pentru o nota justificativa care trebuia intocmita inainte de transmiterea anuntului de participare spre publicare in SEAP si fila din oferta privind serviciile de mentenanta, nesemnata de ofertant si fara antet.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Asesoft international, #Sebastian Ghica, #Asesoft MCSI , #Salarii