Blanculescu: Majorarea salariilor, eficienta daca se aplica diferentiat

Vineri, 09 Martie 2012, ora 14:04
1490 citiri
Blanculescu: Majorarea salariilor, eficienta daca se aplica diferentiat

Estimarea efectuata de ministerul de Finante asupra impactului unei majorari a salariilor bugetarilor pana la nivelul din 2010, coincide cu cea a analistului economic Ionel Blanculescu.

Acesta a calculat ca readucerea salariilor bugetarilor la valorile din 2010 ar reprezenta 300-500 milioane de euro pentru sase luni, in timp ce estimarea ministerului de Finante, exprimata vineri de ministrul Bogdan Dragoi, este de 2 miliarde de lei (peste 450 milioane euro).

Conform analistului economic, o astfel de masura ar avea efect bun doar daca ar fi aplicata diferentiat.

"Daca la momentul in care taierea salariilor s-a facut fara niciun fel de discriminare, unilateral, din stanga in dreapta, la toate categoriile de personal bugetar, acum la readucerea salariilor la nivelul de dinainte de 2010, ar trebui sa se aplice in mod diferentiat", a declarat Ionel Blanculescu pentru Business24.

El considera ca majorarea ar trebui sa se acorde numai in anumite sectoare - sistemul sanitar si de educatie - si nu catre "paturii birocratice".

"Daca s-ar aplica o plata diferentiata, atunci masura va fi eficienta. Daca se va aplica unilateral, atunci probabil va ramane o masura cu caracter electoral, dar fara prea mare eficienta pentru ca toti cei 1.200.000 bugetari vor simti foarte putin efectul acelor sume, avand in vedere ca in toata aceasta perioada au crescut preturile. Acele sume mici de bani vor fi inghitite de preturi, deci nu vor resimti un efect benefic," sustine Ionel Blanculescu.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#marire salarii bugetari, #marire salarii 2012, #Ionel Blanculescu marire salarii bugetari , #Salarii