CSSPP: Guvernul ar fi acceptat sa urce contributia la pilonul II de pensii la 2,5% in 2010

Miercuri, 15 Aprilie 2009, ora 12:51
1761 citiri
CSSPP: Guvernul ar fi acceptat sa urce contributia la pilonul II de pensii la 2,5% in 2010

Guvernul si-a dat acordul ca nivelul contributiilor virate catre fondurile de pensii private obligatorii (pilonul II) sa creasca de la 2% din salariul brut in prezent la 2,5% in 2010, cu o intarziere de un an, a declarat miercuri vicepresedintele CSSPP, Ion Giurescu. 

"Ce pot sa va spun e ca anul viitor (contributia) va fi de 2,5% (din salariul brut). Asta ne-am inteles cu actualul Guvern. Trebuia sa fie 3% conform calendarului, dar va fi sigur 2,5%. In principiu, s-a agreat ideea ca sa se ajunga la 6% in acelasi termen prevazut de lege, dar cu recuperarea intr-un an de crestere economica", a spus Giurescu, precizand ca anul nu a fost "batut in cuie".

"Cred ca anul viitor nu va fi unul de crestere economica in Romania. Criza inca va avea efecte asupra economiei", a mai spus Giurescu.

Legislatia pensiilor private prevede ca, incepand cu 1 ianuarie a fiecarui an, dupa implementarea sistemului de pensii private obligatorii, cota de contributie la sistemul pensiilor obligatorii sa creasca anual cu 0,5 puncte procentuale, pana ajunge la 6% din venitul brut al salariatilor, intr-un interval de opt ani.

Din acest an, contributia trebuia sa creasca de la 2% din salariul brut la 2,5%, insa Guvernul a blocat, prin Legea bugetului pe 2009, contributia la nivelul de anul trecut, de 2%, ceea ce a starnit nemultumirea administratorilor de fonduri.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#pilon pensii, # contributii, # salarii, # buget , #Salarii