Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

De ce nu ne mai ajung banii din fiecare luna?

De ce nu ne mai ajung banii din fiecare luna?

Traiul lunar ne costa de cateva ori mai mult decat  salariul minim pe economie, venitul si pensia - minime garantate. Numai cheltuiala cu mancarea face o familie sa scoata din buzunar sume care variaza intre 480 si 750 de lei, la nivelul acestei luni, potrivit Jurnalului National.


Salariul minim brut pe economie este de 600 de lei pe luna, venitul minim garantat a fost si el marit la 108 lei/luna, iar pensia minima garantata despre care se discuta acum in proiectul de buget este de 350 de lei pe luna.

 Jurnalul National a calculat  cat costa cosul minim de consum lunar, acest CMCL care exprima limita inferioara a necesarului traiului lunar al unei familii de 2,804 persoane, respectand cantitatile si produsele inscrise in CMCL-ul aprobat in 2000.

In acel an <>"costul supravietuirii" era de 313,65 RON. Calculul - in care s-au folosit din mai multe zone, preturile la alimente gasite ca cele mai mici si s-au respectat cantitatile prevazute in CMCL-ul din anul 2000 - arata ca valoarea in jurul careia "se invarte" costul cosului minim de consum lunar este de 2.000 de lei.

Din care numai valoarea cantitatilor infime de alimente la care ar trebui sa avem "dreptul puterii de cumparare" variaza intre 480 si 750 de lei, la nivelul acestei luni.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1133 ori