Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Firmele tinerilor ar putea fi scutie de la plata impozitelor pe profit si pe salarii

Firmele tinerilor ar putea fi scutie de la plata impozitelor pe profit si pe salarii

Tinerii care intentioneaza sa infiinteze o microintreprindere vor fi scutiti, trei ani, de la plata impozitelor pe profit si salarii, in baza unui proiect lansat in dezbatere publica de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri dupa ce in septembrie a mai fost discutat un act similar.

Astfel, potrivit proiectului lansat din nou in discutie, tinerii cu varsta pana in 35 de ani, care nu au mai avut o firma anterior, vor putea sa-si infiinteze o microintreprindere pe baza unor facilitati, precum scutirea, pentru o perioada de trei ani, de la plata impozitelor pe profit si pe salarii.

Firmele astfel constituite, considerate de tip starter, vor avea, printre altele, acces la credite cu perioada de gratie sau alte forme de finantare, pe baza garantiilor acordate de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii S.A. - IFN, pana la cel mult 90% din valoarea imprumutul solicitat, destinat exclusiv realizarii de investitii proprii, si vor fi scutite de la plata unor taxe si impozite.


Tinerii intreprinzatori vor avea insa si anumite obligatii, respectiv alegerea doar a cinci domenii de activitate, reinvestirea profitului si obligativitatea ca la sfarsitul perioadei de trei ani sa aiba un capital minim de 5.000 de euro prin capitalizarea profitului.


Actul normativ a mai fost lansat spre dezbatere in septembrie anul trecut de fostul minister al Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comert si Mediul de Afaceri, ca una dintre masurile anticriza pentru sprijinirea tinerilor intreprinzatori. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1299 ori
Citeste mai multe desprefirme tineri impozite profit salarii