Fondul de solidaritate, o forma mascata de reducere a salariilor bugetare cu 10%

Joi, 11 Aprilie 2013, ora 17:40
1392 citiri
Fondul de solidaritate, o forma mascata de reducere a salariilor bugetare cu 10%

Confederatia Nationala Sindicala "Cartel Alfa" considera ca ideea fondului de soldaritate este o forma mascata de reducere a salariilor bugetare cu 10%, dupa "metoda Boc", si este o noua cale care duce la discriminarea intre salariati, se arata intr-un comunicat transmis, joi, de organizatie.

In acelasi context, "Cartel Alfa" constata cu ingrijorare ca premierul Victor Ponta se dovedeste un bun continuator al guvernelor Boc, potrivit comunicatului.

"Deciziile guvernului Ponta sunt din ce in ce mai apropiate acestora. CNS 'Cartel Alfa' considera ca politica economica actuala a Guvernului Ponta este extrem de periculoasa, cu atat mai mult cu cat vine la pachet cu o totala lipsa de preocupare pentru sustinerea cresterii economice reale", se arata in comunicat.

Organizatia sindicala considera ca ideea fondului de soldaritate este o forma mascata de reducere a salariilor bugetare cu 10%, dupa metoda Boc, si este o noua cale care duce la discriminarea intre salariati.

"Guvernul Ponta a ales sa mearga tot pe linia taierilor de salarii, sa refuze cresterea adecvata a salariului minim si sa tolereze deciziile partizane luate de colegii sai de guvernare (referire directa la salariile directorilor din companiile de stat, care au crescut datorita interesului membrilor CA si AGA desemnati, care, cu sau fara mandate, au fost interesasi sa isi mareasca propriile venituri, legate prin lege direct de valoarea salariului directorului)", precizeaza "Cartel Alfa".

Sindicalistii sustin ca, in paralel, guvernul Ponta refuza o analiza obiectiva pentru renuntarea la cota unica si trecerea la sistemul de impozitare progresiva, inclusiv la un TVA diferentiat, asa cum se practica in tari normale care sunt date ca exemplu, precum SUA si statele din UE, desi aceasta masura ar reduce efortul financiar imens suportat de contribuabilul cu venituri mici.

"De ce sa nu discutam si masurile de suprataxare pentru anumite achizitii mascate ca investitie, cand astazi suntem in topul UE la achizitia masinilor de lux? Reamintim primului ministru ca justitia sociala nu se rezuma la discursuri agreabile in studiourile de televiziune si nu inseamna dialoguri amiabile cu jurnalistii.

Justitia sociala trebuie sa stea la baza politicilor guvernamentale si inseamna luarea unor masuri care sa aiba efecte reale si sa duca la imbunatatirea reala a vietii de zi cu zi a fiecarui cetatean", se mai scrie in document.

Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Valoarea adăugată a sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) al UE a fost în 2021 echivalentă cu 5,5% din valoarea adăugată brută a economiei europene. România s-a...
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
#taxa solidaritate bugetari, #reducere salarii bugetari, #politica economica guvern Ponta , #Salarii