Lazaroiu: NU trebuie sa marim salariile anul acesta!

Miercuri, 03 August 2011, ora 17:10
1281 citiri
Lazaroiu: NU trebuie sa marim salariile anul acesta!

Majorarea salariilor si indexarea pensiilor anticipate anul acesta ar fi o prostie, a declarat ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, care a mai adaugat ca prioritare pentru guvernanti sunt investitiile intrucat acestea creeaza locuri de munca, informeaza NewsIn.

"In momentul asta, trebuie doar sa nu facem prostii, in sensul sa nu marim salariile acum, anul acesta, nici macar acele recuperari din taierile dinainte. Din 2012, se poate discuta...Cum, cand, cat - asta e o discutie pe care o putem face in momentul in care avem o analiza pe buget", a spus ministrul.

Ministrul a subliniat ca nu trebuie facute majorari nesustenabile, "pe care nu le putem duce in anii urmatori".

In opinia lui Lazaroiu, reducerea temporara a pensiilor, cu 10% pe o perioada de un an, ar fi avut un efect mai mic decat l-a avut cresterea TVA. "Pentru ca TVA a creat acel puseu inflationist.

O data preturile marite, ele nu mai dau inapoi si nici TVA nu va mai putea fi redus in urmatoarii ani. Dar o taiere de un an la pensii ar fi fost recuperata mai tarziu si veniturile pensionarilor nu ar fi fost afectate de inflatie.

Problema e sa nu facem prostii de genul celei care s-a facut in 2007, adica sa maresti punctul de pensie cu 50%, doar pentru ca ai avut un excedent la bugetul de pensii, dar nu ai putut sa justifici ca va fi sustenabila aceasta crestere", a mai spus demnitarul.

Lazaroiu a mai dat asigurari ca in acest moment nu exista niciun pericol ca o pensie sa ramana neplatita.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#majorare salarii bugetari, #salarii, #sebastian lazaroiu, #indexare pensii, #locuri munca , #Salarii