Magistrati: scaderea pensiilor si salariilor va genera un val "enorm" de plangeri civile

Joi, 10 Iunie 2010, ora 23:24
2026 citiri
Magistrati: scaderea pensiilor si salariilor va genera un val "enorm" de plangeri civile

Liderul Asociatiei Magistratilor Pensionati din Romania, judecatorul Lucian Popescu, avertizeaza ca legile privind scaderea pensiilor si salariilor vor genera un val "enorm" de plangeri la instantele care solutioneaza litigiile de munca, ce vor supraincarca aceste instante, potrivit Mediafax. 

Liderul Asociatiei Magistratilor Pensionati din Romania, judecatorul Lucian Popescu, a aratat, joi, in cadrul unei conferinte, ca legea privind diminuarea pensiilor "este esential neconstitutuionala si vadit nelegala" si a acuzat ca incalca "intr-un mod absolut barbar" toate principiile si normele pe care s-a cladit civilizatia juridica europeana in ultimii doua mii de ani.

Popescu a precizat ca legile scaderii pensiilor si salariilor vor genera un val "enorm" de plangeri la instantele care solutioneaza litigiile de munca, aratand ca instantele care se ocupa de litigiile de munca vor fi supraincarcate in acest caz.

"Tineti seama de faptul ca va veni un val enorm de plangeri la instante. La sectia de litigii de munca de la Tribunalul Capitalei daca te duci acum sa introduci o cerere oarecare, primesti termen in luna noiembrie sau decembrie.

Imaginati-va ce termene se vor da dupa valul de cereri sau plangeri in urma acestor legi. Se vor da termene peste un an", a tinut sa adauge Popescu.

Despre proiectele de lege privind diminuarea pensiilor, Popescu a ararat ca "legea nu tine seama de practica constanta, veche, a Curtii Constitutionale", solicitand astfel ca CC "sa isi mentina practica si punctul de vedere si sa constate ca ceea ce se doreste a se face de catre acest Guvern este iresponsabil si incapabil".

"Aceasta lege a pensiilor incalca in mod grosolan practica Curtii Europene a Drepturilor Omului. Sunt numeroase spete care arata in mod limpede ca pensia constituie un drept de proprietate ce nu poate fi in niciun mod atacat sau diminuat.

Se probeaza de asemenea ca statul nu are nicio justificare, chiar pentru asa-zise motive de natura economica, sa atace si sa diminueze cuantumul pensiilor fara o justificare foarte serioasa, fara o despagubire corespunzatoare, si cu atat mai mult pe timp nelimitat", a mai aratat judecatorul Popescu. 

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#magistrati, #scaderi, #pensii, #salarii, #plangeri civile , #Salarii