Multinationalele prefera sa plateasca furnizori externi pentru serviciile de salarizare

Vineri, 10 Mai 2013, ora 11:31
2428 citiri
Multinationalele prefera sa plateasca furnizori externi pentru serviciile de salarizare

Printre principalele motive pentru care companiile romanesti aleg externalizarea serviciilor se numara atat reducerea costurilor, dar si asigurarea confidentialitatii si evitarea controalelor fiscale, potrivit Ernst&Young.

"Experienta ultimilor ani a aratat ca principalele motive pentru care companiile romanesti aleg externalizarea serviciilor de calcul salarial sunt: evitarea sau macar reducerea costurilor asociate administrarii de personal (formarea profesionala a angajatilor responsabili de calculul salarial, actualizarea software-ului utilizat etc.), evitarea finalizarii unor controale fiscale cu sanctiuni, dorinta de pastrare a confidentialitatii in ceea ce priveste nivelul de salarizare sau beneficiile acordate unor angajati cu functii de conducere. Un alt aspect problematic in contextul schimbarii rapide a legislatiei aplicabile in domeniu este fluctuatia de personal in departamentul financiar-contabil sau de resurse umane, motiv pentru care companiile prefera sa lucreze cu un furnizor extern de servicii", a spus Claudia Sofianu, liderul departamentului Human Capital al Ernst & Young Romania.

Vor servicii mai bune, dar nu sunt dispuse sa plateasca in plus

Primele trei criterii luate in considerare de multinationale pentru selectarea unui nou furnizor global de solutii de salarizare sunt costurile (19%), acoperirea geografica (18%) si platforma tehnologica de care dispune (10%), se arata intr-un studiu Ernst&Young.

Totusi, peste 85% dintre companiile multinationale declara ca doresc sa-si imbunatateasca practicile de salarizare pe care le folosesc in prezent.

Potrivit studiului la care au participat 161 de sefi ai unor companii globale de top si ai unor furnizori de servicii de salarizare, aproape jumatate dintre respondenti (41%) nu au in vedere ajustarea modelului de administrare a salarizarii cu care opereaza. Cu toate acestea, peste 35% declara ca intentioneaza sa se extinda pe noi piete globale. Doar unul din cinci respondenti (22%) detin in prezent un model global de salarizare. Acest lucru este, insa, valabil mai ales in cazul organizatiilor care opereaza in pietele mature si, prin urmare, mai inclinate sa adopte un model cu adevarat unitar de salarizare.

Daca existenta unui status quo in privinta solutiilor de salarizare a putut fi acceptabila in trecut, acum acesta nu mai este adecvat pentru companiile care trebuie sa fie competitive si sa se extinda pe piata globala. Organizatiile au nevoie de datele globale de salarizare pentru luarea unor decizii de business importante in cunostinta de cauza.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#externalizare servicii salarizare, #salarizare multinationale, #costuri externalizare salarizare , #Salarii