Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Patronii nu sunt de acord cu dublarea salariului minim

Patronii nu sunt de acord cu dublarea salariului minim

Declaratiile contradictorii ale oficialilor guvernamentali pe marginea masurilor fiscale ce vor fi adoptate in 2009 si 2010, precum si preconizata crestere a salariului minim au fost criticate ieri de reprezentantii patronatelor. 

"Consideram ca aprobarea unor grile de salarizare, pe baza unor venituri bugetare nerealiste in urmatorii 3-5 ani, promovarea ideii de crestere rapida a salariului minim pe economie de la nivelul actual de 600 lei la 1.600 - 1.700 lei, in urmatorii 2-3 ani, reprezinta tot atatea amenintari la adresa stabilitatii economice a Romaniei si un semnal extrem de negativ pentru mediul de afaceri", sustine Confederatia Nationala a Patronatului Roman (CNPR).

Reprezentantii confederatiei sustin ca vor continua sa ceara adoptarea unei legi a salarizarii personalului bugetar si inlaturarea "discrepantelor majore create in mod deliberat in ultimii zece ani intre nivelurile de salarizare ale diferitelor categorii sociale".


Pe de alta parte, tot ieri, Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) a cerut Guvernului sa elaboreze in regim de maxima urgenta o strategie fiscala pe o perioada de minimum trei ani.


"AOAR considera ca declaratiile contradictorii ale reprezentantilor Guvernului, privind diferite variante ale masurilor fiscale in 2009 si 2010, creeaza confuzie in mediul de afaceri, confruntat in acest an cu multiple dificultati.


Este inacceptabila continuarea emiterii de ordonante de urgenta care promoveaza modificari ale Codului Fiscal, ale Codului de procedura fiscala si a altor reglementari", sustine conducerea asociatiei.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 810 ori
Citeste mai multe desprecrestere fiscale masuri minim salariu salarizare