PNL cere Guvernului sa retraga intreaga lege privind taierea salariilor si pensiilor

Luni, 28 Iunie 2010, ora 14:29
1338 citiri
PNL cere Guvernului sa retraga intreaga lege privind taierea salariilor si pensiilor

Purtatorul de cuvant al PNL, Mihai Voicu, a declarat luni, la finalul BPC, ca liberalii cer Guvernului sa retraga intreaga lege cu privire la taierile de pensii si salarii, precizand ca pentru ei este inacceptabila si misorarea salariilor bugetarilor si propunerea de majorare a TVA, relateaza Mediafax.

"Incapatanarea neconstitutionalistului Boc de a considera taierile de pensii ca fiind o masura utila si constitutionala ne-a dus la pierderea unei luni si jumatate si in consecinta, ajungem in situatia de a fi si mai rau.

Cerem Guvernului Boc sa retraga intreaga lege cu privire la taierile de pensii si salarii, consideram ca e inacceptabila propunerea de majorare a TVA", a sustinut Mihai Voicu.

El a subliniat ca liberalii se vor lupta in continuare pentru a impiedica taierile de salarii ale bugetarilor, precizand ca victoria cu pensiile este doar "una partiala".

"Ne vom lupta in continuare pentru a impiedica inclusiv taierile de salarii ale bugetarilor.

Victoria repurtata cu ocazia impiedicarii micsorarii pensiilor o consideram o victorie partiala si consideram ca in continuare trebuie sa ne luptam pentru a impiedica atat micsorarea salariilor bugetarilor cat si masuri economice aberante de genul cresterii TVA.

Consideram ca Guvernul Boc este complet decredibilizat in planul de masuri pe care doreste sa-l adopte si ar trebui sa retraga intregul text legislativ din dezbaterea parlamentara si sa vina cu masuri economice adevarate", a mai spus Voicu.

El a adaugat ca nu doreste sa se refere la "promisiunile de demisie" ale guvernantilor daca ajung in situatia sa mareasca TVA.

"Sindromul celor 5 minute cu care ne-am obisnuit functioneaza si nu ne asteptam ca aceia care au promis ca demisioneaza sa se tina de cuvant", a mai spus liderul PNL.

Intrebat care sunt modalitatile pentru respingerea masurilor de austeritate, Voicu a mentionat ca, in opinia PNL, "solutia e ca Guvernul sa retraga intregul text legislativ, sa gandeasca un pachet de masuri adecvate care sa nu duca la protejarea clientelei politice in detrimentul cetatenilor".

"In cazul in care Guvernul se va incapatana sa vina in Parlament cu aceasta modificare, vom incerca sa blocam prin mijloace parlamentare readoptarea acestei legi, in comisii, plen, voturi, Birouri Permanente.

Strategia va fi stabilita de grupurile parlamentare dupa sedinta Birourilor Permanente reunite de azi (luni - n.r.)", a precizat liberalul.

In privinta sesizarii catre Avocatul Poporului pentru atacarea la CC a OUG pentru majorarea TVA, Voicu a mentionat ca decizia in acest sens se va lua in comisia juridica a PNL.

"E o chestiune care tine de comisia noastra juridica. OUG la CC nu se poate contesta, aici exista o dificultate, ea va produce efecte imediat ce va fi publicata in Monitorul Oficial.

De asemenea, vom solicita dezbaterea in Parlament de urgenta a acestei OUG pentru a produce legea de respingere, speram noi.

Daca se publica maine, poimaine trebuie s-o discutam in Parlament", a spus Voicu.

Intrebat daca liberalii sustin convocarea unei sesiuni extraordinare pentru masurile de austeritate, purtatorul de cuvant al PNL a raspuns: "Sa vedem putin calendarul". 

De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ””E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ””E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
În 2022, piața de jocuri de noroc din țara noastră era considerată ca având cea mai mare rată de creștere din Europa de Est, mai ales în contextul în care, în România, numărul sălilor...
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
Kaspersky, compania rusă de securitate cibernetică, a raportat recent activitățile unui grup de hackeri numit ToddyCat, care vizează organizații guvernamentale și militare din regiunea...
#pnl, # guvern, # lege, # salarii, # pensii , #Salarii