Rovana Plumb: Salariul minim pe economie va fi de 975 lei, de la 1 ianuarie 2015

Marti, 09 Decembrie 2014, ora 15:30
1597 citiri
Rovana Plumb: Salariul minim pe economie va fi de 975 lei, de la 1 ianuarie 2015
Foto: www.clicktgv.ro

Salariul minim pe economie va fi de 975 lei, de la 1 ianuarie 2015, iar pensiile vor fi majorate cu 5%, a declarat marti Rovana Plumb, ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, la Romania TV.

'Asa cum am anuntat si in lunile anterioare, toate masurile pe care noi le-am promovat sunt sustinute prin bugetul anului 2015. Salariul pe economie, cel minim, va creste incepand cu 1 ianuarie, de la 900 - cat este in momentul de fata - la 975 (lei, n.r.), iar a doua majorare se va produce incepand cu 1 iulie, de la 975 la 1.050 (lei, n.r.), astfel incat sa incheiem anul 2015 cu salariul minim pe economie 1.050 lei', a afirmat ministrul Muncii, potrivit Agerpres.

Potrivit Rovanei Plumb, pensiile vor fi majorate cu 5%, iar pensia minima va ajunge la 400 de lei.

'In ceea ce priveste pensiile, facem o majorare a pensiilor cu 5%, respectiv a valorii punctului de pensie, pentru ca ne permite bugetul sa avem o majorare mai mare decat rezulta din calculul aplicarii formulei din Legea 263 - Legea pensiilor. Deci pensiile vor fi majorate cu cinci puncte procentuale, iar pensia minima, cea de 350 de lei, va fi majorata la 400 de lei, astfel incat cei care beneficiaza in momentul de fata de 350 de lei - ca si pensie minima sociala, 360, 370 (lei, n.r.) - toti vor ajunge la 400 de lei', a precizat Rovana Plumb.

Ministrul Muncii a mai spus, totodata, ca 'dialogul social este un instrument absolut democratic, care trebuie mentinut'.

'Dialogul social este un instrument absolut democratic si care trebuie mentinut, pentru ca in felul acesta se pot fundamenta toate acele proiecte de acte normative cu impact economic si social. Mai mult decat atat, as vrea sa va reamintesc ca ministrul Muncii, conform Legii Dialogului Social, este cel care il inlocuieste pe primul ministru in Consiliul National Tripartit. De altfel, acest instrument al dialogului social se poarta la nivelul Ministerului Muncii, si este bine ca exista un ministru pentru Dialog Social, dar eu vorbesc la modul general, in functie de viitoarea structura guvernamentala, ca acest instrument va functiona in continuare', a incheiat Rovana Plumb.

Premierul Victor Ponta a declarat marti ca exista un acord de principiu cu delegatia FMI, CE si BM privind bugetul de stat pe 2015, conform caruia deficitul bugetar prevazut pentru anul viitor va fi de 1,83% din PIB.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#Rovana Plumb salariu minim economie, #crestere salariu minim , #Salarii