Salariile castigate in instanta se achita din 2012

Miercuri, 19 Mai 2010, ora 23:31
1618 citiri
Salariile castigate in instanta se achita din 2012

Drepturile salariale castigate in instanta de bugetari pana in prezent vor fi platite incepand cu 2012, potrivit unei Ordonante de Urgenta adoptate de Guvern prin care se amana cu doi termenul de la care urma sa inceapa plata acestora, informeaza Newsin.

Astfel, drepturile salariale restante castigate in instanta de bugetari, devenite executorii pana la data intrarii in vigoare a OUG adoptate miercuri, se achita astfel: in 2012 se platese 34% din suma, in 2013 - 33%, iar in 2014 - diferenta de 33%.

"Prin aceasta decizie, Guvernul a amanat practic plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi salariale stabilite in favoarea personalului bugetar. (...) Decizia are scopul de a mentine echilibrele bugetare", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

Actul normativ se refera la autoritatile si institutiile publice finantate integral din bugetul de stat, din bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat, din venituri proprii si subventii de la stat sau chiar finantate integral din venituri proprii.

Valoarea totala a drepturilor salarile restante castigate in instanta se ridica la 2,16 miliarde de lei, reprezentand 0,4% din PIB, a precizat Ioana Muntean. Proiectul de act normativ a fost avizat negativ de CSM.

Guvernul a adoptat anul trecut Hotararea cu numarul 71, potrivit careia plata drepturi salariale ca?tigate in instanta pana la 31 decembrie 2009 urma sa se faca astfel: in anul 2010 - 34% din valoarea titlului executoriu, in 2011 - 33% si in anul 2012 - diferenta de 33%.

Potrivit unei OUG adoptate in martie 2010, si drepturile salariale restante castigate in instanta anul acesta urma sa fie platite esalonat, in 2011, 2012 si 2013. Prin OUG adoptata miercuri, Guvernul nu mai achita in 2010 ?i in 2011 drepturile salariale ca?tigate in instanta, plata acestora urmand sa se faca incepand cu 2012.

Guvernul a alocat insa, la inceputul lunii mai, banii reprezentand o tran?a din drepturile salariale ca?tigate in instanta in 2009 de angajatii din Justitie.

Astfel, bugetele Ministerului Justitiei, Ministerului Public, CSM si cel al Inaltei Curti de Casatie si Justitie au fost suplimentate in total cu aproximativ 205 milioane de lei pentru plata unei parti din drepturile salariale castigate in instanta in 2009, potrivit unei Hotarari adoptate de Guvern. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#guvern, #instanta, #plata, #salarii , #Salarii