Soferii MS, venituri mai mari decat ale inspectorilor

Duminica, 30 Mai 2010, ora 00:07
1596 citiri
Soferii MS, venituri mai mari decat ale inspectorilor

Cei sapte soferi angajati in cadrul aparatului central al Ministerului Sanatatii (MS) au incasat in aprilie venituri cuprinse intre 1.758 si 2.381 de lei, mai mult decat unii dintre inspectorii, expertii si consilierii din institutie, potrivit situatiei facute publice pe site-ul MS, informeaza Newsin. 

Potrivit listei cu veniturile nete platite de Ministerul Satanatii angajatilor din aparatul central al institutiei, ministrul Cseke Attila a incasat in aprilie un venit net de 5.316 lei.

Pe de alta parte, cei sapte soferi ai institutiei au avut venituri salariale superioare celor ale unor inspectori, consilieri si experti, chiar si cu grad profesional maxim, care au incasat putin peste 1.100 de lei.

De asemenea, ministerul are si patru "curieri personali" printre angajati, cu salarii cuprinse, in aprilie, intre 1.589 si 2.801 de lei. Totodata, in structura centrala a institutiei, 13 angajati sunt mai bine platiti decat ministrul.

Astfel, secretarul general a primit in aprilie 9.793 de lei, acesta fiind si cel mai mare venit achitat de institutie, mai mare decat cel incasat de secretarul general, adica 7.693 de lei. Si tot in Ministerul Sanatatii, cei doi secretari de stat au incasat cate 4.693 de lei, in aprilie.

Doi consilieri din MS au primit, si ei, salarii mai mari decat Cseke Attila. Astfel, un consilier afaceri europene a primit 7.911 de lei, iar un consilier diplomatic a incasat 6.564 de lei.

Totodata, doi directori generali au primit si ei venituri de aproximativ 7.000 de lei, in timp ce si doi dintre adjunctii lor au incasat venituri mai mari decat seful institutiei.

Potrivit unei note din documentul in care sunt prezentate veniturile platite de Ministerul Sanatatii in aprilie, in veniturile nete este inclusa si cota parte din premiul anual aferent anului 2009, platit luna trecuta, conform programarii Ministerului de Finante. 

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#salarii, #ministerul sanatatii, #soferi , #Salarii