Tariceanu: Boc distruge sentimentul de responsabilitate

Joi, 14 Octombrie 2010, ora 00:05
1191 citiri
Tariceanu: Boc distruge sentimentul de responsabilitate

Liderul deputatilor liberali, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat, miercuri, ca i se pare normal ca functionarii de la Finante sa iasa in strada, el apreciind ca acest lucru se intampla din cauza politicilor populiste promovate de premier, prin care se distruge "sentimentul de responsabilitate", potrivit Mediafax. 

"Mi se pare firesc acest lucru (iesirea celor de la Finnate in strada, n.r.), pentru ca, prin politicile pe care primul ministru le promoveaza, politici de un populism fara margini, distruge orice sentiment de responsabilitate pe care oameni cu experienta profesionala deosebita il au", a spus Tariceanu, dupa intalnirea cu liderii sindicatelor.

El a opinat ca nu se poate solicita unor inalti functionari publici sa manevreze cu cifre de ordinul milioanelor, sutelor de milioane si miliardelor de lei si sa isi ia toata responsabilitatea pe umerii lor, in conditiile in care sunt platiti intr-un mod care departe de ceea ce ar trebui sa fie pozitia lor in ierarhia economica si sociala.

"Nu putem sa avem pretentii si sa ii tratam in mod derizoriu.

Aceasta este modalitatea in care Guvernul, insa, intelege sa-i trateze pe toti salariatii din Romania, printr-un sistem extrem de populist si, daca nu vom intelege ca fiecare om are valoarea lui pe care trebuie sa o apreciem - valoarea lui intelectuala, pregatirea profesionala care trebuie sa se regaseasca in nivelul de salarizare - atunci sigur ca ne vom trezi si in continuare cu astfel de manifestari care vor deveni din ce in ce mai dese", a spus Tariceanu. 

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#tariceanu, #boc, #responsabilitate, #finante, #salariati , #Salarii