100 de miliarde de dolari: Sapte lucruri impresionante despre averea celui mai bogat om din lume

Duminica, 26 Noiembrie 2017, ora 08:47
2458 citiri
100 de miliarde de dolari: Sapte lucruri impresionante despre averea celui mai bogat om din lume
Foto: Arhiva Ziare.com

Averea sefului Amazon, cel mai bogat om din lume, a depasit vineri pragul de 100 de miliarde de dolari, pe fondul optimismului investitorilor legat de vanzarile de Black Friday.

Jeff Bezos egaleaza astfel o performanta pe care ultima data o reusit-o Bill Gates, in 1999.

Pe langa gigantul de comert electronic, Bezos, in varsta de 53 de ani, mai detine ziarul american Washington Post si compania aerospatiala Blue Origin.

Ce inseamna sa ai o avere de 100 de miliarde de dolari? Business Insider scoate in evidenta cateva aspecte care ne ajuta sa intelegem mai bine cat de bogat este Jeff Bezos:

Face intr-un singur minut mai multi bani decat castiga un tanar intr-un an

Doar anul trecut, Bezos a facut 19,3 miliarde de dolari. Asta inseamna 52 de milioane de dolari pe zi, 2 milioane de dolari pe ora si 36.000 de dolari pe minut, cam cat salariul anual mediu al americanilor din generatia millennial.

Are de patru ori mai multi bani decat universitatea pe care a absolvit-o

Bezos a obtinut in 1986 o diploma in inginerie electrica si informatica de la Universitatea Princeton. In martie 2017, universitatea avea fonduri din donatii de 22,8 miliarde de dolari, deci mai putin de o patrime din averea pe care fostul sau student o are in prezent.

Se afla printre primii 25 de proprietari de pamant din America

Potrivit Land Report, Bezos ocupa locul al 25-lea in topul celor mai mari proprietari de pamant din SUA. Cea mai vasta proprietate a sa este o ferma de 12.000 de hectare din Van Horn, Texas, unde se afla baza companiei sale spatiale private, Blue Origin.

Resedinta sa din Seattle l-a costat mai putin de 1% din averea sa in 1998

In urma cu aproape 20 de ani, Bezos a cumparat proprietatea sa din Medina, Washington, cu 10 milioane de dolari, suma care a reprezentat doar 0,625% din averea sa de la acea vreme.

De atunci, Bezos si sotia sa au achizitionat mai multe proprietati in zona, care se intind pe o suprafata totala de peste 4 hectare.

Construieste cea mai mare casa din Washington

In ianuarie, Bezos ar fi cumparat, cu 23 de milioane de dolari, doua imobile in cartierul exclusivist Kalorama din orasul Washington, care au fost anterior muzeu de textile, cu intentia de a construi o casa de 2.500 metri patrati.

Ii va avea ca vecini pe sotii Obama si pe Ivanka Trump.

Citeste mai departe despre " 100 de miliarde de dolari: Sapte lucruri impresionante despre averea celui mai bogat om din lume" pe Ziare.com.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Jeff Bezos 100 miliarde dolari, #Jeff Bezos cel mai bogat om, #avere sef Amazon , #Stiri Companii